SEC: U Travniku održana radionica ‘Komunikacija u zdravstvu’

„Socijalno-edukativni centar – SEC“ podružnica Travniku proteklog je vikenda, 27. i 28. ožujka održao neformalnu radionicu „Komunikacija u zdravstvu“.

Tijekom dva dana polaznici, odnosno zdravstveni radnici nekoliko ustanova s područja naše županije slušali su prvi od četiri modula obuke koja ima za cilj poboljšanje komunikacije unutar zdravstvenog tima, institucija, i komunikacije s pacijentom.

Predavači za ovaj modul bile su mr. sci. dr. Amra Mehmedbegović – Živanović, specijalista socijalne medicine s organizacijom zdravstva i zdravstvenom ekonomikom i Jelena Šteko, magistar psihologije. One su polaznicima približile određene komunikacijske vještine (asertivnost, empatija, aktivno slušanje).

Kroz još tri modula koji će biti organizirani tijekom naredna dva mjeseca polaznici će savladati vještine, komunikacija unutar zdravstvenog tima, komunikacija s pacijentom, specifičnosti u komunikaciji. Jedan od ciljeva samog pokretanja obuke je uključivanje što većeg broja zdravstvenih ustanova u ŽSB u proces zajedničkog svladavanja prepreka u komunikaciji.

Projekt obrazovanja odraslih za socijalna zanimanja u sklopu kojeg je osnovana ustanova Socijalno – edukativni centar, zajednički provode Caritas Austrije i Caritas BK BiH uz financijsku podršku Austrijske razvojne suradnje i Vlade Gornje Austrije.