SBŽ: Više od pet milijuna KM za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljavanja

Više od pet milijuna maraka izdvojeno je prošle godine u Srednjebosanskoj županiji za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljava.

U skladu s federalnim zakonima o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, zaposleni Službe za zapošljavanje SBŽ su u 2019. provodili aktivnu politiku zapošljavanja. Ovo je kazao zamjenik direktora Službe za zapošljavanje SBŽ Marinko Krajina, istaknuvši kako se to posebno odnosi na provedbu programa sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja, čiji su korisnici bile nezaposlene osobe ciljnih skupina, prijavljene na evidenciju nezaposlenih.

“Imali smo više poticajnih mjera kao što su, primjerice, prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena, prilika za sve itd. Planirana sredstva za sufinanciranje zapošljavanja iznosila su oko 4,5 milijuna KM, a za samozapošljavanje milijun KM”, naglasio je.

Dodaje kako je spomenuta služba jedna od rijetkih koja ima vlastite programe usmjerene na otvaranje novih radnih mjesta, te da se nastavilo s poticajnim mjerama iz potprograma sufinanciranja razvojačenih branitelja, članova njihovih obitelji i djece poginulih branitelja.

“Za realizaciju ovog programa izdvojeno je 560.000 KM. Potpisana su 43 ugovora za sufinanciranje zapošljavanja 62 nezaposlene osobe, i dvadeset ugovora za sufinanciranje samozapošljavanja, odnosno pokretanje samostalne djelatnosti u ciljnoj skupini razvojačenih branitelja, članova njihovih obitelji i djece poginulih branitelja”, kazao je Marinko Krajina.

Po njegovim riječima, s ciljem smanjenja broja nezaposlenih na području SBŽ, ova služba će i u 2020. realizirati slične programe sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja.

Prethodni članakDanas bez padalina, temperature do 14 stupnjeva
Sljedeći članakVatrogasci uklonili oštećenu fasadu sa zvonika u Travniku