SBŽ: Usvojeni programi rada Vlade i Skupštine županije

Skuština Srednjebosanske županije na sjednici u Travniku usvojila je programe rada Vlade Županije i Skupštine SBŽ.

U ovoj godini u pripremi je, kaže županijski premijer Tahir Lendo, oko 25, što izmjena i dopuna, što potpuno novih zakona, te izrada strategije razvoja od 2021. do 2027., kao i izmjene i dopune novog prostorno-planskog dokumenta.

“Program rada predviđa i izradu strageije razvoja koja treba ovaj kanton voditi u integrane razvojne i pratit će strateškaplaniranja. Ključni zakoni su iz obrazovanja, što šalje poruku da obrazovanje treba da pretrpi snažne reforme i napredak”, rekao je Lendo.

Program rada Skupštine, najavljuje predsjedavajući Josip Kvasina, usuglašen je s programom rada Vlade, a svi zastupnici imaju pravo u proceduru slati nove zakone koje možda Vlada propusti.

“Iako to kod nas nije bila česta praksa, pozivam sve zastupnike da upute zakone u proceduru i na taj način možda prisili Vladu. Ipak, nadam se da će Vladaove godine Skupštini sostaviti ako ne sve, onda veliku većinu onoga što je predvidjela u programu rada, da mi možeo raspravljati o tim zakonima i usvojiti ih. Pogotovo kad su u pitanju zakoni koji su dugi niz godina u proceduri zbog nepostizanja dogovora”, rekao je Kvasina.

Prethodni članakOčekuje nas oblačno vrijeme, u Hercegovini moguća i kiša
Sljedeći članakU Vitezu nožem ubijen 40-godišnjak