SBŽ: U zadnja dva dana policija na otrježnjenje privela 14 vozača

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjebosanske županije su u nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti prometa, realizirali su još jednu uspješnu akciju.

Naime, u protekla dva dana na području Srednjobosanske županije provedena je akcija pojačane kontrole prometa s posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Osnovni cilj akcije je smanjenje broja prometnih nezgoda koje imaju za posljedicu poginula lica, teže i lakše povrijeđena lica, ali i materijalnu štetu.
Tijekom akcije iz prometa je zbog alkoholiziranosti isključeno 58 vozača, od kojih je 14 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. Također, zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 266 pekršajnih naloga.

Važnost navedene akcije se ogleda u činjenici da su alkoholizirani vozači potencijalni uzročnici nastanka nesreća, koje često imaju nesagledive posljedice u pogledu života i zdravlja ljudi, ali i imovine. U cilju poboljšanja stanja sigurnosti prometa na području Srednjobosanskog kantona, službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama.