SBŽ: Pozivaju se građani da prijave nerazumno povećanje cijena

Od proglašenja globalne pandemije novog koronavirusa (COVID-19), Ministarstvo gospodarstva SBŽ je stavio sve svoje kapacitete u funkciju zaštite stanovništva i gospodarskih subjekata na području naše županije. U tom smislu, između ostalog, Županijski tržišni inspektori će u narednom periodu vršiti pojačani nadzor nad formiranjem i kretanjem cijena zaštitne medicinske opreme – maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i drugih sredstava i opreme, kao i osnovnih životnih namirnica za kojima je porasla potražnja izazvana rastućim strahom građana za vlastito zdravlje.

Ovim putem apeliramo na sve gospodarske subjekte, distributere i druga pravna i fizička lica koja obavljaju trgovinu pomenutim proizvodima na veliko i trgovinu na malo da prilikom formiranja cijena vode računa o životnom standardu građana i stabilnosti tržišta, te upozoravamo da će sve zloupotrebe narušavanja prava potrošača i uvjeta slobodnog formiranja cijena i nerazumnog povećanja cijena usljed povećane potražnje izazvane strahom građana i proglašavanjem globalne pandemije koronavirusa biti sankcionirane.

Na području naše županije, još uvijek nije evidentirano masovno nerazumno povećanje cijena, a ukoliko dođe do istog, molimo građane da nas obavijeste, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva SBŽ.

Molimo građane da sve uočene nepravilnosti prijave na sljedeće kontakte:
– besplatni telefon za prijave: 080 020 238 (otvoren 24 sata)
– e-mail: inspektorat@sbk-ksb.gov.ba
– poštom, na adresu Prnjavor broj 16, Travnik.

Prethodni članak“KimTec Eko” d.o.o. Vitez sve usluge radi besplatno i izdaje potvrdu da je otpadna oprema zakonito zbrinuta
Sljedeći članakSkraćuju vrijeme reakcije: Vlada će vanredno zasjedati svaki dan