SBŽ: Počinju „Dani tehničke ispravnosti vozila – proljeće 2019“

Na području Srednjobosanske županije narednog tjedna počet će preventivna provjera ispravnosti vozila koja će trajati dva dana.

Preventivnu provjeru ispravnosti vozila provode MUP Srednjobosanske županije (MUP SBŽ) i IPI – Institut za privredni inženjering iz Zenice u suradnji s ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda u Federaciji BiH.

“Cilj ove preventivne provjere je da vozači i pravni subjekti u javnom prevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi su besplatni za sva ispravna vozila. Kod utvrđenih tehničkih neispravnosti vozila vozač, odnosno vlasnik vozila, će se sankcionirati prema Zakonu”, saopćili su iz Instituta za privredni inženjering iz Zenice.

Stručna institucija IPI iz Zenice nadležna je za područje SBŽ, USŽ i ZDŽ i u suradnji sa županijskim MUP-ovima uz odobrenje županijskih policijskih komesara i u suradnji s ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda s ovih područja.

Akcija provjere preventivne ispravnosti vozila već se provodi na području Zeničko-dobojske županije, a 23. i 24. travnja planirana je na području Srednjobosanske županije , te 25. i 25. travnja na području Unsko-sanske županije. Akcija se provodi u navedenim danima u periodu od 8 do 16 sati.