SBŽ dobio Priručnik za borbu protiv prosjačenja i nasilja nad djecom

Priručnik o postupanju profesionalaca u slučajevima prosjačenja i nasilja nad djecom u Srednjobosanskoj županiji trebao bi omogućiti zajedničko djelovanje institucija u suzbijanju ovog problema, rečeno je danas u Travniku tijekom predstavljanja Priručnika koji je objavila Udruga socijalnih radnika SBŽ-a.

Predsjednica Udruge Indira Mehić-Čejvan kazala je Feni da prosjačenje i nasilje nad djecom predstavlja veliki problem u SBŽ-u, kao i cijeloj BiH, naglašavajući kako će Priručnik okupiti sve nadležne institucije u borbi protiv ovog problema.

Priručnik je putokaz kako, kada, i koja institucija treba djelovati kada su u pitanju prosjačenje i nasilje nad djecom. Cilj nam je da zajedničkim snagama probamo smanjiti broj slučajeva prosjačenja i nasilja nad djecom”, kazala je Mehić-Čejvan novinarima.

Iako ne postoje statistički podaci o broju slučajeva prosjačenja i nasilja nad djecom u SBŽ-u, Mehić-Čejvan je istaknula da postoji dovoljno razloga da se sve institucije udruže i zajednički bore protiv ovog problema.

Prethodni članakU Konzum u BiH stižu pametna kolica
Sljedeći članakPrognoza vremena za Novu godinu u BiH, Srbiji i Hrvatskoj