SBB će predložiti Radončića za ministra prometa i veza BiH

Lideri Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost i Hrvatske demokratske zajednice BiH Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović dogovorili su jučer u Mostaru dinamiku rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, u skladu s novom koalicionom većinom koja već djeluje u Federaciji.

Nakon sastanka razriješena je i dvojba koja je već duže prisutna u dijelu javnosti – ulazi li Fahrudin Radončić personalno u vlast, odnosno Vijeće ministara BiH.

Kako Dnevni avaz saznaje u cilju nastojanja da Vijeće ministara bude što efikasnije i snažnije, Radončić će biti predložen za državnog ministra.

Znajući njegove reference industrijalca i menadžera, skoro je potpuno izvjesno da će on biti kandidiran da preuzme Ministarstvo prometa i komunikacija, navodi list čiji je Radončić osnivač.

Pod kapom ovog ministarstva su važne nadležnosti koje, između ostalih, uključuju Direkciju za civilno zrakoplovstvo, državne infrastrukturne projekte te regulatorni okvir za željeznice. Istovremeno, SBB će kandidirati i zamjenika ministra obrane.