Sazvana 48. sjednica Vlade SBŽ

Sazvana je 48. sjednica Vlade Srednjobosanske županije za četvrtak 18. srpnja 2013. godine, s početkom u 9 sati. Za dnevni red je predviđeno 29 točaka, među kojima i dokument okvirnog proračuna SBŽ za period 2014. – 2016. godina.

Članovi Vlade SBŽ razmatrati će mišljenje o inicijativi za izmjenu Zakona o komunalnim taksama, zatim pravilnik o unutarnjoj organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta te prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izdvajanju sredstava za nabavu cjepiva.

Na dnevnom redu će biti prijedlog odluke o izdvajanju sredstava Caritasu jajačkog dekanata, kao i o izdvajanju sredstava iz proračuna za 2013. godinu Hrvatskoj bolnici dr. “Fra Mato Nikolić” Nova Bila, Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje te Domu zdravlja Vitez.

Vlada SBŽ rapravljat će i o prijedlogu odluke o izdvajanju sredstava tekuće rezerve proračuna za izradu nastavnih planova i programa, kao i o prijedlogu Odluke o raspodjeli sredstava za sufinanciranje osnovnih glazbenih škola u 2013. godini i prijedlogu odluke o raspodjeli sredstava za sufinanciranje visokog školstva i institucija visokog obrazovanja.

Na dnevnom redu će između ostalih točaka biti još i prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za projekte infrastrukture u općinama SBŽ, informacija o statusu odmarališta “Tučepi”, informacija o sredstvima namijenjenih za poticaj privredi i turizmu, suglasnost za raspisivanje oglasa za prijem zaposlenika u osnovnim i srednjim školama.