U Sarajevu izboriti ostanak u Premijer ligi

Metalleghe, Vitez ili Čelik nakon današnjih (subota) susreta u Doboju kod Kaknja, Sarajevu i Širokom Brijegu, pridružit će se Olimpiku i od slijedeće sezone natjecat će se u nižem rangu natjecanja – u Prvoj ligi federacije BiH. No, u ovoj najavi, u ovom kratkom tekstu, po strani ćemo ostaviti Čelik i Metalleghe, a bavit ćemo se utakmicom Olimpik – Vitez i izgledima Vitežana u borbi za ostanak u Premijer ligi.

I odmah treba reći da su njihovi izgledi realni,  a važno je naglasiti da su sada „sami svoji majstori“, sve drže u svojim rukama i znaju što im je činiti kako bi, bez ikakvih kalkulacija i „čekanja“ drugih rezultata ( iz Doboja kod Kaknja ili iz Širokog Brijega), realizirali zacrtani cilj – ostanak u najelitnijem bh nogometnom razredu.

„Sada, u odnosu  na kolo ili dva ranije, za nas je daleko bolja i povoljnija situacija jer sada sami odlučujemo o svojoj sudbini što nikako nije beznačajno, naprotiv. Jer, to znači pobjedom nad već odavno otpisanim Olimpikom, bez obzira na druge rezultate, ostajemo u Premijer Ligi. Vjerujem u svoje momke, uvjeren sam da smo sposobni odigrati dobro, boriti se maksimalno, a to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu koja je za nas od krucijalne važnosti. Istina, tu je i opcija „B“ gdje  Metalleghe „ne smije pobijediti“, a što bi, u takvom raspletu u Doboju kod Kaknja, i  neriješen ishod s Olimpikom nas ostavlja u ligi. Međutim, mi se takvim kalkulacijama nećemo baviti, rekli smo svoju sudbinu držimo u svojim rukama i takvu priliku nećemo ispustiti“, kazao je trener Viteza Slaven Musa pred današnji susret u Sarajevu s Olimpikom.

Kazao je također kako ne može računati na Kokota koji ima tri žuta kartona, no oporavio se Rašić, trenira i Mamić, vratio se i Livančić nakon teške ozljede koju je „zaradio“ na prijateljskoj utakmici u Kiseljaku 28. ožujka.

„Znači, za Olimpik je i klupa duža, kvalitetnija, imamo mogućnosti rotirati, kombinirati pa je i to dodatan razlog našeg optimizma“, dodao je Musa.

Veliki plus za Vitežane svakako je povratak na teren Tonija Livančića, dvadeset dvogodišnjeg kapetana momčadi i sigurno jednog od najboljih mladih igrača u Bosni i Hercegovini. Odigrao je Livančić pedesetak minuta u prošlom kolu protiv Mladosti vrlo dobro, postigao je i gol i pokazao  kako je i njegovo dvomjesečno ne igranje zbog ozljede razlog teškom posrtanju Vitžana u protekla dva mjeseca.

„Povjerenje trenera, odigranih pedesetak minuta protiv Mladosti i postignuti gol ohrabrili su me. Vrlo sam zadovoljan što se moj povratak u momčad poklopio i s našom dobrom igrom i pobjedom. Još nisam potpuno tjelesno spreman, no  budem  li u sastavu protiv Olimpika dat ću i više nego protiv Mladosti. Jer u susretu protiv Mladosti opterećivao me je strah od nove ili obnovljene ozljede, a sada sam se, mogu tako reći, tijekom proteklih dana vratio  u normalnu kolotečinu, nestalo je strah i sretan sam što sam ponovo u prilici dati svoj doprinos uspješnoj borbi za ostanak u Premijer ligi moga Viteza. Zaista se iskreno nadam toj uspješnoj završnici, a imajući u vidu brojne  nedaće koje su nas ovog proljeća pratile, takvu smo završnicu valjda i zaslužili“, kazao je Toni Livančić.

Prethodni članakUbrzo isplate svibanjskih mirovina
Sljedeći članakProgram 23. manifestacije “Dani Nove Bile” 2017