„Sarajevski kiseljak open 2015.“ svečano otvoren

Teniski turnir „Sarajevski kiseljak open 2015.“ i službeno je otvoren. Ta čast danas je na terenima Teniskog kluba Elliptic, inače organizatora turnira, pripala načelniku općine Kiseljak Mladenu Mišuriću- Ramljaku.

Općina Kiseljak je i suorganizator a načelnik je iskoristio priliku te kratko odmjerio snage i teniske vještine s direktorom turnira, Robertom Biletićem.

Načelnik je ovom prilikom istaknuo kako se radi o iznimnom sportskom događaju koji je jednako važan za Kiseljak te promociju sporta općenito. Robert Biletić je potvrdio da je što se organizacije tiče sve spremno te da nakon današnjeg ždrijeba u 18 sati, turnir sutra može početi. U svom govoru Biletić se prisjetio i nedavno preminulog bivšeg načelnika općine Kiseljak Ivice Udovičića, koji je dao ogroman doprinos radu Kluba i ovog turnira.

Podsjećamo, radi se o 16. po redu Kiseljak open-u te šestom po redu turniru iz ITF futures serije jer je turnir pod patronatom Međunarodne teniske asocijacije i spada u kategoriju jednog od najjačih teniskih turnira koji će se održati u Bosni i Hercegovini.

Nagradni fond je 10.000,00 $, a osvajač dobiva 18 ATP bodova koji se boduju za svjetsku ATP ljestvicu. I ove godine se očekuje oko 80 sudionika iz većine europskih zemalja. Generalni pokrovitelji, uz Općinu Kiseljak, su tvrtke “Sarajevski kiseljak dd” Kiseljak, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Središnja Bosna.

Otvorenju su osim dugogodišnjih simpatizera ovog turnira i tenisa općenito nazočili i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH te predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina.

Prethodni članakŠesti Međunarodni susret dijaliziranih i transplatiranih
Sljedeći članakU Vitezu održana predstava za djecu “Reciklaža nije gnjavaža”