Sarajevo slavi Vitez tuguje

Ozljedama i kaznama desetkovana momčad Viteza nije imala ni snage ni znanja izboriti se za povoljniji rezultat protiv boljeg Sarajeva koje zasluženo slavi pobjedu koja mu je širom otvorila vrata ka šampionskoj tituli.

Vitežani su, činilo se, u utakmicu ušli bojažljivo, Sarajevo ih je stisnulo na njihovu polovicu, no ta nadmoć gostiju bila je jalova, bez ozbiljnijih prilika za postizanje golova, uz tek dvije polu prilike Velkoskog u 12 i Okića u 13. minuti.

Domaća momčad prvi put je opasnije zaprijetila u 14. minuti, agilni Jusufbašić je prodro po lijevoj strani, centrirao a lopta nošena efeom išla je pod gredu. No, Delač je vrlo dobro intervenirao i loptu izbacio u korner.

Sarajevo je došlo u vodstvo u 26. minuti, rekli bismo iz ničega. Slobodan udarac s 25 metara dosta iskosa s lijeve strane izveo je Velkoski i neobranjivo pogodio suprotne rašlje vrlo dobrog Škorića.

Vodstvo Sarajeva nije pokolebalo domaću momčad, krenuli su hrabrije i odlučnije i u 30. minuti Kapetan je za malo bio prekratak, a već u slijedećoj minuti, nakon kiksa obrane Sarajeva iznenađeni Jusufbašić se našao u vrlo dobroj poziciji, ali golman Delać je dobro pazio razvoj situacije, pravovremeno je istrčao i za djelić sekunde preduhitrio napadača Viteza.

U 42,. Minuti Velkoski je snažno šutirao s 25 metara, Škorić je vrhovima prstiju tek dodirnuo loptu ali dovoljno da umjesto u njegovoj mreži završi na gredi.

Isti odnos snaga na terenu bio je i u nastavku susreta a u 56. minuti nakon kornera najviši pred golom Viteza bio je Kovačević, šutirao je glavom za malo pored vratnice golmana Škorića.

U 65. minuti nakon lijepog dodavanja Smrike Vidović je iskosa s desne strane snažno i precizno šutirao a Delač potvrdio svoju kvalitretu. Samo tri minute kasnije sve je bilo riješeno. Pezo je u svom šesnaestercu uklizao, odnio i loptu i protivničkog igrača a inače slabi sudac Skakić opravdano je pokazao na bijelu tiočku. Neobranjivo jedanaesterac je izveo iskusni Puzigača. Točku na „i“, nakon lijepe akcije napadača Sarajeva preciznim i neobranjivim udarcem stavio je Bekić u 90. minuti.

V I T E Z   –   S A R A J E V O   0 : 3

VITEZ. Gradski stadion. Gledatelj: 3.500. Sudac. Dragan Skakić (Gradiška) 5

VITERZ: Škorić 7 (od 86. Kovač -), Alić 6, Jurić 6,5, Šantić 6, Livančić 7, Vidović 6,5, Jusufbašić 6,5 (od 85. Petrović -), Branković 6,5, Kapetan 6, Smriko 6 Pezo 6,5 (od 76. Hrkač -).

SARAJEVO: Delač 7, Barić 7, Kovačeviić 7, Stojčev 7, Okić 6,5 (od 73 Bekić -), Velkoski 8, Tatomirović 7, Benko 7, Cimirot 7, Puzigača 7 (od 81 Protić -), Radovac 7,5 (od 80 Rustemović -)

Strijelci: 0 : 1 Velkoski (26.), 0 : 2 Puzigača (68. – 11 metara), 0 : 3 Bekić (90.)

Igrač utakmice: Krsze Velkoski.