Samsung predstavio Galaxy S IV

galaxy4Samsung je sinoć u New Yorku predstavio Galaxy S4, svoj top-uređaj za tekuću godinu. Riječ je, dakako, o najnapetije očekivanom smartphoneu s Android OS-om, koji se kod ovog uređaja pojavljuje u verziji 4.2.2 Jelly Beam, posljednjoj i najaktualnijoj, a postojat će bijela i crna izvedba uređaja.

Samsung Galaxy S4 će podržavati 3G i 4G LTE, a radit će na svim relevantnim frekvencijama koje mobilni operateri koriste diljem svijeta. Bit će debeo 7,9 milimetara i težak 130 grama. Ima 5-inčni Full HD Super AMOLED ekran gustoće piksela od 441 ppi. Ima 13-megapikselni pozadinski fotoaparat i 2-megapikselnu prednju kameru.

Uz uobičajene senzore ima i mjerač temperature te vlažnosti zraka. Ima i infracrveni LED odašiljač pa može poslužiti i kao daljinski upravljač, a tu je i podrška za MHL 2.0. Kapacitet baterije je 2.600 mAh, a baterija se može izvaditi i zamijeniti.

Uređaj koristi Samsungov Exynos 5 Octa čipset s četiri Cortex-A15 jezgre na taktu od 1,8 GHz, četiri Cortex-A7 jezgre na taktu od 1,2 GHz i PowerVR SGX 544MP3 GPU. Neka tržišta ipak će dobiti verziju sa “samo” četverojezgrenim Snapdragonom 600. Taj čipset dolazi s četiri Krait 300 jezgre i Adreno 320 grafikom, no sve verzije telefona imat će podršku za LTE.

Samsung Galaxy S4 ima funkciju koja se zove Dual Camera koja omogućava istovremeno snimanje s prednjom i pozadinskom kamerom. U finalnom videozapisu moguće je tako vidjeti “picture-in-picture” snimku napravljenu s obije kamere, kao i razne druge efekte… Riječ je, dakle, o istoj opciji kakvu smo već vidjeli na LG Optimusu G Pro na MWC-u prije dva tjedna.

Uređaj podržava text-2-speach i speach-2-text mogućnosti za otprilike desetak svjetskih jezika. Prevoditi može i “čitani” tekst, dakle tekst kojeg fotografiramo… A može i dok chatamo s nekim tko govori nama nerazumljiv (ali ipak svjetski raširenim) jezikom.

{youtube}2LHv1FPd1Ec{/youtube}

Samsung Galaxy S4 ima već i prije premijere razvikane i “hvaljene” opcije Smart Pause i Smart Scroll. Točnije, odmaknete li pogled od uređaja, primjerice, možete zustaviti (to jest, pauzirati) reprodukciju videa, a web-stranice možete scrollati, na primjer, tako da mahnete rukom ispred ekrana u smjeru u kojem želite da se pomakne sadržaj.

bug.hr / mashable

galaxy42galaxy43galaxy44galaxy45