Samsung Galaxy Tab S6: Novi tablet koji vam pruža veću kreativnost i produktivnost

Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavio Galaxy Tab S6, novi tablet koji omogućava korisnicima da stvaraju i povezuju se, uživaju u neograničenoj zabavi i da ostvaruju svoje ciljeve gdje god da se nalaze. Stvoren za one koji imaju potrebu zadovoljiti svoju znatiželju i izraziti svoj kreativni žar, sa Galaxy Tab S6 modelom moći ćete postići više nego na bilo kom tabletu do sada.

“Danas se inspiracija pojavljuje iznenada, u trenutku, a kreativcima i profesionalcima je potreban uređaj koji će moći ispratiti njihovu nezasitu maštu, istovremeno se uklapajući u njihov užurban životni stil,” izjavio je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odjela za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. “Galaxy Tab S6 omogućava korisnicima osloboditi svoju kreativnost, istovremeno im pružajući vrhunsku produktivnost i naprednu tehnologiju na koju su navikli kada je riječ o Samsung tabletima”.

Redizajnirana S olovka podstiče kreativnost i produktivnost

Samsungova prepoznatiljiva S olovka u početku je imala namjenu alata za pisanje i crtanje, ali je u međuvremenu evoluirala u ultimativnog partnera za kreativnost i produktivnost. Sada, s funkcijama daljinskog upravljanja i mogućnošću bežičnog punjenja, S olovka na Galaxy Tab S6 stavlja još više moći i kontrole u ruke korisnika. Sa integrisanim BLE funkcijama daljinskog upravljanja[1], uključujući S olovka Air Activities funkciju, možete intuitivno snimati selfije i video snimke, ili kontrolirati multimedijalni sadržaj kojim upravljate čak i kada tablet nije u vašim rukama. Povrh svega, S olovka ima i mogućnost bežičnog punjenja zahvaljujući kome njena baterija, za samo 10 minuta, dobiva energiju dovoljnu za 10 sati rada[2].

Zahvaljujući S olovci, hvatanje zabilješki se čini laganim poput povjetarca. Ručno pisane zabilješki u Samsung Notes aplikaciji, samo jednim klikom mogu biti konvertirane u digitalni tekst i eksportirane u formate kao što je Microsoft Word. Također, možete praviti brze zabilješke ili skice na istom ekranu na kom gledate video, podešavajući stupanj transparentnosti Samsung Notes prozora, što je savršeno za multitasking bez ikakvog napora.

Nova, poboljšana verzija Samsung DeX[3] interfejsa dolazi sa Galaxy Tab S6 uređajem, omogućavajući vam neprimjetan prelaz na iskustvo rada na PC-u, kako biste mogli s lakoćom multitaskovati i optimizirati vizuelni doživljaj. S DeX tasterom dodatim na Galaxy Tab S6 Book Cover tastaturu, možete pokrenuti i deaktivirati DeX jednim dodirom prsta. Sama tastatura ima unapređenja radi bolje funkcionalnosti, uključujući držač za S olovku, postolje sa slobodnim podešavanjem kuta, touch pad i tastere s novim funkcijama.

Napredna tehnologija za svakodnevno korištenje

Galaxy Tab S6 donosi nova poboljšanja kamere, uključujući prvu Samsung Ultra široku dualnu kameru na tabletu koja se nalazi u sklopu kompaktnog 5.7mm kućišta, što ga čini lakšim i pokretnijim. Ultra široko sočivo omogućava korisnicima fotografiranje scenografije i pejzaža upravo onako kako ih vide, s vidnim poljem od 123 stupnja, poput ljudskog oka. U međuvremenu NPU (Neural Processing Unit) vam omogućava snimanje vrhunske fotografije zahvaljujući poboljšanim efektima, što čini da one izgledaju kao da ih je pravio profesionalac.

Samsung sa Galaxy Tab S6 uređajem po prvi put na tablete uvodi i senzor otiska prsta na ekranu, tako da pristup vašem uređaju postaje lakši nego ikada do sad. Ova pogodnost je dodatno zaštićena Samsung Knox-om, vrhunskom obrambenom sigurnosnom platformom. Pored toga, vaš Galaxy Tab S6 s lakoćom možete aktivirati i dvostrukim dodirom ekrana, što vam omogućava da se brzo ulogirate i započnete dan.

Kao dio Samsung Galaxy ekosistema, Galaxy Tab S6 postaje centar umrežavanja koji vam omogućava kontroliranje vaših uređaja uz pomoć SmartThings-a. Zajedno s Bixby aplikacijom, lako možete kontrolirati vaše uređaje putem glasovnih komandi.

Beskompromisna zabava

Bilo da uživate u novoj video igri ili gledate vašu omiljenu televizijsku seriju, Galaxy Tab S6 donosi nevjerojatno vizualno iskustvo. Njegov Super AMOLED display od 10.5″, u kombinaciji s četvorostrukim zvučnicima proizvedenim od strane AKG i Dolby Atmos®, držaće vas prikovane za ekran.

Galaxy Tab S6 omogućava vrhunsko gejmersko iskustvo kroz kombinaciju grafike, zvuka, inteligentnog hardvera i softvera, podržanog partnerstvima s vodećim gejming platformama kao što su Unity i Unreal Engine. Moćan procesor i Game Booster s vještačkom inteligencijom, poboljšavaju igračko iskustvo na Galaxy Tab S6 uređaju kroz optimizovani FPS, smanjeno kašnjenje prikaza slike, minimalno vrijeme učitavanja igara itd. Zahvaljujući Samsungovom partnerstvu sa Discord[4] -om, možete pristupiti novim live chat funkcijama kroz Game Launcher, kako biste mogli planirati strategiju s članovima vašeg tima, dok istovremeno igrate igricu.

S Galaxy Tab S6 možete uživati u još većoj količini vašeg omiljenog sadržaja. Lakoćom možete pretraživati Netflix preko Finder aplikacije, uživati u vašoj omiljenoj glazbi putem Spotify-a, uz tri mjeseca besplatnog Spotify Premium-a, ili gledati vaše omiljene YouTube videe bez reklama, kada ste offline i u pokretu, uz četiri mjeseca besplatnog YouTube Premium-a[5].

Galaxy Tab S6 dolazi u sivoj, plavoj i rozoj boji. Biće dostupan u maloprodaji i online od kraja kolovoza, na odabranim tržištima.

Za više informacija o Galaxy Tab S6, posjetite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com ili www.samsung.com/galaxy.