ŽO HDZ BiH: Sami moramo rješavati svoje probleme

Tradicionalno božićno-novogodišnje primanje i ove je godine organizirao srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a BiH. Primanje je upriličeno u Kongresnoj dvorani hotela „Central u Vitezu, a uz članove ove stranke iz svih struktura političke, izvršne i zakonodavne vlasti s područja s područja Srednjobosanske županije, bili su i brojni gosti – predstavnici drugih političkih stranaka, kulturni i sportski djelatnici, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnici vjerskog života…, a dobri domaćini su im bili predsjednik ŽO HDZ-a BiH, Nikola Grubešić i njegovi najbliži suradnici.

Prigodnim riječima okupljenim se obratio Nikola Grubešić istaknuvši kako je Srednjobosanska županija jedna od najstabilnijih i najfunkcionalnijih.

„Nećemo i ne smijemo iznevjeriti povjerenje koje smo dobili na izborima. U godini na izmaku iz županijskog proračuna u oblast zdravstva, obrazovanja, u infrastrukturne projekte uložili smo višemilijunska sredstva“, kazao je Grubešić ističući kako ja čak 500 mladih i obrazovanih ljudi steklo određeno radno iskustvo volontirajući u strukturama lokalne i županijske vlasti, u javnim poduzećima i ustanovama.

Pozvao je Grubešić i gospodarstvenike da te mlade ljude zapošljavaju i tako, bar u određenoj mjeri, zaustave njihov odlazak u inozemstvo. Kazao je, također,  kako je uz pomoć županijske Vlade iz županijskog proračuna izdvojeno 500 tisuća KM i uloženo u zaustavljanje odlaska u inozemstvo mladih liječnika.

„Imamo financijsku i socijalnu stabilnost. Mi smo (Hrvati, op.a.) u svim oblastima života i rada ravnopravan i konstitutivan narod, potpuno ravnopravno sudjelujemo u radu i funkcioniranju županijske Vlade“, naglasio je Grubešić i istaknuo kako u radu i funkcioniranju ima i određenih problema koje „rješavamo konstruktivnim dijalozima, razumijevanjem, snagom argumenata a ne snagom većeg broja podignutih ruku“. „Svjesni smo mi u županijskim strukturama vlasti da nitko naše probleme neće rješavati niti riješiti do nas samih“, kazao je Grubešić i zaslužio buran pljesak prisutnih.

I ove godine ŽO HDZ-a BiH za 32 dobra i uspješna studenta, uz to slabijeg imovinskog stanja, osigurao je i ovom prigodom im uručio novčanu potporu.

Lijepom ugođaju božićno-novogodišnjeg primanja svojim nastupom dali su i lokalno instrumentalni sastav „Glorija“ iz Busovače, solistica Monika Čavara, također iz Busovače i Orkestar harmonika HKD Napredak iz Viteza, pod ravnanjem profesorice Gordane Lujić.

Prethodni članakPotrebna dadilja
Sljedeći članakSnijeg stvorio probleme vozačima širom BiH, poledica na planinskim prevojima