Salezijanci otvaraju učenički dom u Žepču

Salezijanci u Žepču su s radošću objavili vijest da je pri kraju izgradnja učeničkog doma u sklopu projekta KŠC-a „Don Bosco“ i da od ove školske godine primaju učenike srednjoškolce koji će u njemu stanovati i pohađati neku od škola u KŠC-u, ili pak Glazbenu školu ili neku drugu školu u Žepču.

“Ove godine slavimo 25 godina naše prisutnosti u Žepču. Uz pomoć dobrotvora iz Europe koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo, Bogu hvala privodimo kraju ovaj projekt”, potvrdili su za Vitez.info.

KŠC „Don Bosco“ u Žepču dio je Sustava katoličkih škola za Europu koji sačinjava sedam katoličkih školskih centara u BiH.

“Ovaj centar zapravo je jedina salezijanska prisutnost u BiH iako su salezijanci prisutni na svim kontinentima s tisućama svojih odgojno-obrazovnih ustanova, od dječjih vrtića do sveučilišta. U Žepče smo došli neposredno nakon Domovinskog rata, prvenstveno zbog hrvatskog naroda, da pomognemo opstanku na ovim prostorima, ali smo otvoreni i svima koje žele prihvatiti naš sustav vrijednosti uz čuvanje, naravno, svoga vlastitog identiteta”, kažu za Vitez.info iz KŠC-a “Don Bosco” u Žepču.

U sastavu KŠC-a „Don Bosco“ u Žepču dvije su škole koje rade po Hrvatskom nastavnom planu i programu: Opća gimnazija (OG) i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ). Za školsku 2020./2021. godinu u TOŠ-u upisuju sljedeća usmjerenja:

  • tehničar za mehatroniku/elektrotehničar
  • agroturistički tehničar
  • elektroinstalater/elektromehaničar
  • bravar/zavarivač

Od ove godine u dom će primati samo muške osobe koje se upišu u neku od ovih škola ili škola u gradu (npr. Glazbena škola). Za djevojke postoji mogućnost stanovanja kod časnih sestara milosrdnica u Žepču.
Oni koji su zainteresirani, najbolje bi bilo da sami dođu i vide o čemu se radi.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:
tel. 032/888 700 – tajništvo škole
e-mail: ravnatelj@kscdonbosco.ba
mobitel: 063/566-422 (don Milan)
web-stranica Centra: kscdonbosco.ba.