Sajević: Priče o namještanju utakmice nemaju veze sa sportom, ni zdravim razumom

Uprava Nogometnog kluba „Vitez“ na današnjoj se sjednici, u sklopu priprema za utakmicu s tuzlanskom Slobodom, osvrnula na neutemeljene optužbe i neistine iznesene od strane Azmira Husića, predsjednika spomenutog kluba.

Nakon odigravanja prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH, u kojoj su se sastali FK Sarajevo i FK Sloboda, pažnju javnosti je, osim susreta, izazvalo ono što se desilo van nogometnog terena. Riječ je o sukobu između predsjednika FK Slobode, Azmira Husića, i generalnog direktora FK Sarajeva, Dine Selimovića, a nakon čega je u cijelu priču uvučen i NK Vitez.

Uprava kluba danas je razmatrala ovo pitanje i jednoglasan je stav kako nećemo nasjesti na ove sitne provokacije od strane Husića. Ne želimo ulaziti u odnose između Sarajeva i Slobode, to su njihove interne stvari, ali nećemo dopustiti da nas se uvlači u neke priče koje nemaju veze sa sportom, a ni sa zdravim razumom. Mi smo prošle sezone u ligi ostali ponajprije zahvaljujući spletu sretnih okolnosti i činjenici da su Mladost i Zvijezda u posljednjem kolu podijelili bodove, a spomenute utakmice nemaju nikakve veze s našim ostankom u ligi. Zlonamjernici su i prije našeg susreta s Travnikom govorili o nekim dogovorima i urotama, a svi znamo kako je taj susret, koji je nama bio od iznimne važnosti, završen. Vitez je uvijek bio častan klub, tako će ostati i dalje“, kazao je večeras u izjavi za medije Ivan Sajević, glasnogovornik NK Viteza.

Iz Uprave NK Viteza osudili su pokušaj podizanja tenzija pred sutrašnji susret Viteza i Slobode.

Sloboda je prevelik klub i žalosti nas što se na ovaj način, obmanama i neistinama, od strane pojedinaca pokušavaju podići tenzije i stvoriti pritisak kako na terenu, tako i na tribinama prije vrlo bitnog dvoboja za obje ekipe. Mi ne želimo dizati tenzije, ali nećemo dopustiti da se obmanama javnosti baca ljaga na naš klub i sportske rezultate koje imamo iza sebe. Sutra je za nas nogometna svečanost i to ništa neće pokvariti. Ovim putem želim naglasiti kako će Nogometni klub Vitez i ovoga puta biti odličan domaćin, te učiniti sve da se gosti iz Tuzle u Vitezu osjećaju kao doma. Naše sportske prijatelje iz Tuzle dočekat ćemo na najbolji mogući način i onako kako jedino znamo – fer i kulturno, a na terenu dati sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat po nas koristeći samo dopuštena sredstva – ona sportska“, zaključio je Sajević.

Iz Uprave NK Viteza pozvali su svoje navijače, ali i sve posjetitelje na sutrašnjoj utakmici između Viteza i Slobode na fer i korektno navijanje i ponašanje.