Šahovski turnir povodom Dana općine Vitez

U okviru brojnih kulturnih i sportskih manifestacija planiranih u povodu Dana općine Vitez, održat će se i Međunarodni šahovski turnir.

Organizator turnira su šahovski djelatnici Viteza i poznata viteška tvrtka Bogner Edelstahal d.o.o., koja je skupa s općinom Vitez i sponzor ovog turnira koji će se održati U Kongresnoj dvorani hotela „Central” u Franšiznom centru, 27. travnja s početkom u 11 sati. Direktor turnira je čelni čovjek tvrtke Bogner Edelstahl, Jozo Miškić.

Igrat će se po Švicarskom sustavu, 9 kola s tempom igre 15 minuta po igraču, uz važeća pravila za ubrzani (RAPID) šah FIDE. Turnir je zajednički za šahiste i šahistkinje, a zainteresirani za nastup, uz uplatu 10 KM kotizacije (kotizaciju ne plaćaju velemajstori i internacionalni majstori), moraju se prijaviti organizatoru 27. travnja od 9 do 11 sati.

Za petoro najuspješnijih sudionika turnira sponzori, tvrtka Bogner Edelstahl i Općina osigurali su i novčane nagrade, a svaki sudionik sa sobom mora donijeti šahovsku garnituru propisanih dimenzija i šahovski sat.

Očekuje se dolazak šahista iz cijele BiH i iz susjednih zemalja, a dan ranije, 26. travnja, s početkom u 17 sati, svi zainteresirani moći će svoje šahovsko umijeće „izmjeriti” na silmutanki sa višestrukim prvakom BiH i reprezentativcem, Željkom Bogutom.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti Mili Bertoviću na telefon: 063 465 584.

Zvonimir Čilić / VL