Šahovski klub Vitez drugi u Kup natjecanju ŠS Herceg-Bosne, uz fantastičan nastup Dejana Marjanovića

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne na Kupresu je 20. i 21. travnja odigran je 18. KUP natjecanje za seniore, 11. KUP natjecanje za žene i 16. natjecanje ekipa osnovnih škola.

 

Pobjednik 18. Kup natjecanja za seniore je ŠK “Široki Brijeg”” iz Širokog Brijega, drugi su bili natjecatelji iz ŠK “Vitez” iz Viteza dok su treće mjesto zauzeli šahisti iz HŠK Zrinjski iz Mostara. U seniorskom natjecanju nastupilo je 10 klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 5 kola s tempom igre 1 sat po igraču uz primjenu pravila FIDE.

Za Šahovski klub Vitez nastupili su: Dejan Marjanović, Dragan Mišković, Ivica Mišković, Denis Marjanović i Sreten Taraba. Moramo istaknuti izvrsnu igru mladog Dejana Marjanovića, koji je na prvoj ploči ostvario 100% rezultat, ostvarivši iz 5 partija 5 pobjeda, a svladavši između ostalih i IM Željka Boguta, aktualnog prvaka i reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Pobjednik 11.KUP natjecanja za žene je ŠK “Rama” čije su šahistkinje bile bolje od istih iz Širokog Brijega, a u ovom natjecanju nastupile samo te dvije ekipe koje su odigrali po Bergerovom sustavu u 4 kola s tempom igre 30 minuta po igraču uz primjenu pravila FIDE.

U 16. natjecanju ekipa osnovnih škola pobjedu je odnijela Prva osnovna škola Široki Brijeg koja je u konkurenciji četiri osnovne škole po Bergerovom sustavu u 3 kola s tempom igre 30 minuta po igraču uz primjenu pravila FIDE bila najbolja.

Natjecanje je otvorio i zatvorio predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, koji je pobjednicima uručio pobjednički pokal, a po tri prvoplasirane ekipe dobile su diplomu.