Šahovski klub “Vitez 2013.” peti na prvenstvu Herceg Bosne

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora i HDZ BiH dr. Dragana Čovića u hotelu Zenit u Neumu od 24. do 28. kolovoza 2019. godine odigrana je Prva liga ŠSHB za 2019. godinu.

Predsjednik ŠSHB i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut svima je zaželio dobar uspjeh te je pozdravio nazočne goste šahovske ekipe i igrače.
Na prvenstvu je sudjelovalo 11 klubova, a prvenstvo je otvorio Bariša Čolak.

Šahovski klub Vitez 2013. zauzeo je peto mjesto, a ŠK Vitez deseto mjesto.

 1. ŠK “Domaljevac” Domaljevac
 2. ŠK “Rama” Prozor
 3. ŠK “Široki Brijeg” Široki Brijeg
 4. ŠK “Čapljina” Čapljina
 5. ŠK “Vitez 2013” Vitez
 6. ŠK “Busovača” Busovača
 7. ŠK “Kiseljak” Kiseljak
 8. ŠK “Jajce” Jajce
 9. HŠK “Tomislav” Tomislavgrad
 10. ŠK “Vitez” Vitez
 11. ŠK “Drvar” Drvar

“Peto mjesto ŠK Vitez 2013 smatra se fantastičnim rezultatom, jer smo najuspješnija ekipa u KSB te smo time dokazali da pored najboljih rezultata u konkurenciji kadeta, kadetkinja, juniora i juniorki, jedan od najuspješnijih klubova i u seniorskoj konkurenciji. Treba istaknuti da je zadnje kolo naš klub imao šanse biti u samom vrhu tabele, međutim igrao je protiv favorita ŠK Rama koja je bila glavni konkurent za prvo mjesto. Meč je završen rezultatom 4:4 sto nije odgovaralo ni jednoj ekipi. Time je ŠK Rama zauzela drugo mjesto, a ŠK Vitez 2013 peto mjesto te je ovaj meč odlučio o pobjedniku ovog natjecanja. Nadamo se da će ovaj uspjeh utjecati direktno na financiranje kluba i da bi iduće godine uz još ozbiljniji rad mogli konkurirati za sami vrh”, priopćili su iz Šahovskog kluba Vitez 2013.