Sadržajan vikend za Ragbi liga klub FIS Vitez

Ragbijaši Ragbi liga klub FIS iz Viteza pred sobom imaju sadržajan vikend. U petak se igraju utakmice 3. kola Regionalne Balkan super lige, RBSL koje se igraju u Beogradu na BASK areni tzv ” Magic day”, gdje Vitežani igraju protiv Radničkog iz Niša, s početkom u 20 sati.

Očekuje se dobra utakmica dvije momčadi koje se po prvi put susreću u Ragbi ligi, gdje je bitno prikazati kvalitetnu i borbenu igru, jer je prioritet ove sezone igranje što većeg broja kvalitetnih utakmica i stjecanje iskustva kako bi se što bolje ušlo u sezonu 2018, naglašavaju iz Ragbi liga kluba FIS.

U subotu se igra Euro 9, gdje će igrači RLK Vitez osnaženi s igračima iz Zenice igrati na međunarodnom reprezentativnom turniru među 12 europskih reprezentacija i predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Trener i izbornik Danijel Vrebac za ove utakmice, petak i subota, imao je u kadru 30 tak igrača, na žalost zbog poslovnih obveza neki su otpali s popisa.

“Bitno nam je klub, grad i državu predstaviti u što boljem svijetlu, pred nama je veliki broj natjecanja, projekta, a Ragbi liga (13) je sport koji je sve popularniji i polako se širi u BiH”, kazao je za naš portal Danijel Vrebac.

Tijekom ova dva natjecateljska dana održava se Kongres Europske ragbi liga federacije, RLEF i sastanak Povjerenstva Regionalne Balkan super lige, na kojemu će predstavnici RLK FIS, Vitez sudjelovati i u svojstvu izaslanika za BiH među predstavnicima svih europskih zemalja. Teme su proširenje i razvoj Ragbi lige u Europi. Ono što se veća sada zna za sezonu 2018. u BSL ulaze klubovi iz Italije, Ukrajine i Grčke i najvjerojatnije će se igrati u četiri skupine umjesto dosadašnje dvije. Sve u svemu očekuje nas jako zanimljiv nastavak Ragbi lige u narednim godinama.

I ovom prigodom Ragbi liga klub FIS Vitez zahvalio je svome generalnom sponzoru poduzeću FIS, Vitez bez kojega bi sve ovo, kako kažu, bilo nezamislivo.

Prethodni članakUpis u Bugojnu: Najveći interes za zanimanja medicinski i prometni tehničar
Sljedeći članakNa današnji dan prije 3 godine Darija Kordića u Busovači dočekalo nekoliko tisuća ljudi