Sabor ŽSB usvojio Izvješće o radu županijske vlade u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa

Sabor Županije Središnja Bosna (ŽSB) usvojio je na današnjoj sjednici u Travniku Izvješće o radu županijske vlade u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Opozicija je kritizirala činjenicu da još nije usvojen covid zakon, te tvrde da je dobra epidemiološka slika najzaslužnija što koronavirus nije stvorio puno više problema u županiji, piše Drukčiji.

“To što smo zadnjobosanski kanton u FBiH pomoglo je da se korona širila sporije. Pravo lice ove Vlade će se vidjeti tek kad covid zakon bude donesen, nadam se na sljedećoj sjednici kako su i najavili”, kazao je Senad Selimović, zastupnik SDP-a.

Vladajući kažu kako su povučeni pravi potezi. Tako Josip Kvasina, predsjedavajući Sabora ŽSB, kaže kako će Civilna zaštita sve nabavljeno za borbu protiv koronavirusa čuvati za slučaj drugog vala.

“Prvih 15-ak dana Vlada i Krizni stožer imali su svakodnevne sjednice, reagiralo se s mjerama i potezima koji su se tražili o to vrijeme. Osigurala je Vlada i određeni broj kreveta u slučaju da se pandemija proširi. Na sreću, to se nije dogodilo, a CZ će osigurati da sve to čeka ako bude drugog vala”, rekao je Kvasina.