Sa skrivenim nadama u Tuzlu

S velikim trudom,, zalaganjem i borbenošću, Vitez je izborio pobjedu nad Drinom u srijedu na Gradskom stadionu u Vitezu. S tom pobjedom ostao je u poziciji koja im daje nadu za ostanak u Premijer ligi, mada su od „luke spasa“ još uvijek miljama daleko. Jer, u opasnoj zoni, uz Vitez (20 bodova), su Zvijezda i Mladost (po 17. osvojenih bodova), te Travnik (21), Drina i Radnik (po 22) i Sloboda (24), i samo jedan pogrešan korak na domaćem terenu u sudaru s konkurentima gura na rub premijerligaškog ponora.

Vitežani u subotu gostuju u Tuzli kod snažne ( statusom ipak ugrožene) Slobode i računati na toj utakmici na pozitivan (neodlučan) rezultat bilo bi možda i pretenciozno. Međutim, borba žestoka, „do posljednjeg daha“, kada su Vitežani u pitanju, sigurno neće izostati, a za ishod, „pita“ se i domaćina.

O startu na trenerskoj klupi i o pobjedi protiv Drine, o utakmici sa Slobodom u Tuzli, razgovarali smo s trenerom Viteza Valentinom Plavčićem.

„Pobjeda protiv Drine u srijedu u Vitezu, nakon samo dva treninga koja sam od dolaska na klupu Viteza poslije razlaza s dotadašnjim trenerom Anto Mišom imao s momčadi, savladali smo jednu veliku psihološku barijeru, teret koji je momčad nosila i koji je iz kola u kolo, iz poraza u poraz, bio sve teži. Sada u Tuzlu putujemo mirniji, rasterećeniji,što će, nadam se, utjecati pozitivno i na našu igru u Tuzli. Cilj nam je odigrati kvalitetno,što bi nam, uz eventualni pozitivan rezultat, dalo novo samopouzdanje, povratilo vjeru u vlastite snage za slijedeći susret sa Zvijezdom u Vitezu“, kazao je Plavčić iskazavši zadovoljstvo kako su dvojica mladih, napadač Livančić i veznjak Šantić, vrlo dobro odigrali protiv Drine. „Ponovo ću im dati priliku, određenu minutažu protiv Slobode, a ovisno o razvoju situacije tijekom utakmice, priliku bi mogao dobiti i najmlađi, napadač Dragan Jurčević. Imam povjerenje u njihove sposobnosti,u motiv i želju dokazati se i izboriti se za standardnost u postavi“, dodao je Plavčić, naglašavajući kako će i u Tuzli momčad biti znatno oslabljena. „Mladen Jurčević, Hrkač i Smriko su i dalje ozlijeđeni, a zbog nedovoljne pripremljenosti (zbog dugotrajen ozljede) upitan je i nastup Brankovića, a dobra je vijest da se u momčad vrača iskusni Pezo nakon ne igranja protiv Drine zbog tri žuta kartona“. A startna postava u Tuzli,pitamo Plavčića? „Problemi i izostanci su brojni, a startere ću odrediti tek pred samu utakmicu“, kazao je za portal Vitez.info.