S prosvjeda u Mostaru poslali poruku: Komšić nije naš predsjednik

Večeras je u Mostaru održan veliki prosvjed koja je organizirala Hrvatska mladost iz BiH. R.I.P. DEMOCRACY BiH naziv je velike prosvjedne šetnje kojom je Hrvatska mladost poslala poruku cijelom svijetu o preglasavanju Hrvata u BiH.

U pozivu na ovaj mirni prosvjed ili prosvjednu šetnju stajalo je:
Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima.
Poziv na prosvjed je urodio plodom i odazvalo se nekoliko tisuća Hrvata iz Mostara, ali i iz čitave BiH koji su došli u grad na Neretvi podići svoj glas protiv nepravde.

Prosvjed je krenuo od Sveučilišta u Mostaru do Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BIH, a polaganjem svijeća okupljena mladost i Hrvati iz BiH iskazali su svoje nezadovoljstvo izborom Željka Komšića za Hrvatskog člana predsjedništva.

Paljenjem svijeća završena je prosvjedna šetnja u Mostaru protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Prosvjednici su nosili transparente ”Not My President” i ”R.I.P. Democracy”.
Podsjetimo, Željko Komšić izabran je treći put za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, osvojivši više od 190.000 glasova.