S optimizmom u goste Olimpiku

Nakon što  protiv Slobode u Vitezu nisu ostvarili povoljan reztultat, a igrali su dobro, bili nadomak podviga, u ovom kolu, čeka ih teško gostovanje, u nedjelju protiv Olimpika u Sarajevu. „A koja to utakmica za nas  nije teška, kvalifikacijska“, na novinarsku konstataciju o teškom gostovanju, odgovara „desna ruka“ trenera Karačića, njegov pomoćnik, Ivica Bonić.

„Naravno, bit će to vrlo teško gostovanje, za Olimpik utakmica „biti ili ne biti“, a vrlo važna i za nas jer bi pozitivnim ishodom učvrstili, pa i znatno poboljšali svoje izglede u teškoj borbi za ostanak u Premijer ligi. Olimpik je u solidnoj formi što potvrđuje i prošlotjedni  osvojeni bod na teškom gostovanju kod Radnika, nedvojbeno je da u susretu s nama očekuju puni plijen, ali io ishodu susreta pitat će se i nas. Imamo mi svoje planove, svoja nadanja i očekivanja, a Olimpik je opterećen imperativom nužne pobjede što bi trebala biti „voda na naš mlin“, i biti nam saveznik u ostvarivanju zacrtanoga cilja. To je, jasno kazano, ne izgubiti mada se unaprijed ne odričemo ni pobjede“, kazao je pred put u Sarajevo, Ivica Bonić.

Vitežani su u susretu sa Slobodom „izgubili“ vrlo dobrog Novaka (ozljeda) i dalje u konkurenciji za nastup nije također ozlijeđeni Đerić, no u kadar prve momlčadi vratila su se dvojica vrsnih i iskusnih igrača, Barišić nakon odrađene kazne tri utakmice ne igranja zbog crvenog kartona i Muminović nakon  kazne zbog tri žuta kartona.

Jedan od najstandardnijih  i najboljih igrača Viteza u ovoj sezoni je vezni igrač, iskusni Velibor Đurić. U svakoj prilici umjeren i odmjeren, pred susret s Olimpikom kaže: „Nakon što je u Olimpiku došlo do smjene trenera, njihova forma je u uzlaznoj putanji. Igraju sve bolje, posebno na domaćem terenu, pa nije teško zaključiti da nas u Sarajevu čeka vrlo težak zadatak. Međutim, u našim redovima nema straha, naprotiv, hrabri nas dobra igra protiv Slobode koja je protiv nas više od sata igre bila „na konopcima“ i ponovimo li igru iz tog susreta s pravom se možemo nadati dobrom rezultatu. A objektivnih razloga da ne bude tako, zaista nema“, poručio je Đurić.

Veća skupina navijača Viteza, njih stotinjak, u nedjelju će organizirano putovati na utakmicu u Sarajevo, a po svemu sudeći još i više u Sarajevo će stići u vlastitim aranžmanima, pa će momčad Viteza imati važnu navijačku podršku. A kako stvari stoje Vitez će protiv Olimpika utakmicu početi u sastavu: Tirić, Barić, Jevtić, Radeljić, Sadiković, Muminović, Jurić (Barišić), Đurić. Livančić, Mrkaić, Šantić.