S optimizmom na premijeligaški debi

DSCPremijerni premijerligaški nastup Vitez ima u Travniku kod susjeda, starog sportskog rivala i prijatelja. I na to prvo premijerligško gostovanje idu bez straha, s umjerenom i neskrivenom dozom optimizma. A kako kažu, optimizam temelje na dobroj momčadi koja je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u Prvoj federalnoj ligi, ostala na okupu i u ljetnoj stanci se i znatno ojačala.

Istina, stručni stožer Viteza, na čelu s trenerom Valentinom Plavčićem ima i određenih problema i dilema kada je startna postava u pitanju. Jer, za sastav protiv Travnika ne konkuriraju pouzdani branič Hasanović i mladi i talentirani vezist Kožulj. Uz to, još uvijek, nisu potpuno spremni rekonvalescenti Jurčević i Mišić, a lakše je ozlijeđen i zadnji vezni Jurić. No, njih trojica će, ipak, naći mjesto među osamnaestoricom odabranih za susret sa Travnikom.

Optimizam pred ovaj susret ne krije ni Valentin Plavčić. „Vjerujem da imamo snage, znanja, motiva, u Travnik će stići i naši brojni navijači, pa zašto onda ne vjerovati u povoljan ishod i kriti optimizam pred naš debi u premijerligaškoj konkurenciji”.

Što je to za Vitez povoljan ishod, pitamo šefa stručnog stožera Viteza, Valentina Plavčića. „Ne izgubiti”, odlučno kaže Plavčić i dodaje: „Očekujem dobru i borbenu igru naše momčadi, očekujem korektno nadmetanje, obostrano otvorenu igru u kojoj će, vjerujem, brojni ljubitelji nogometa u Travniku uživati, a mi se kući vratiti raspoloženi, neporaženi.”

U kakvom će sastavu Vitez istrčati na „Pirotu” još uvijek je „tajna” i za trenera Plavčića. Naime, dileme i upitnike prouzročila je, prije svega, nedovoljna tjelesna pripremljenost pojedinih igrača zbog ozljeda koje su „vukli” tijekom pripremnog perioda (Jurčević i Mišić), te lakša ozljeda pouzdanog Jurića. No, sigurno je, zbog ozljeda neće nastupiti, niti biti u konkurenciji, standardni branič Hasanović i mladi, talentirani Kožulj. Dilema je, i tko će stati među vratnice, jer Perković i Živković su golmani podjednakih kvaliteta, a konačnu odluku Plavčić će donijeti tek pred sam susret u Travniku.

No, prema onomu što se moglo vidjeti u susretu sa „Slogom” iz Doboja (3 : 0), koja je imala karakter generalne provjere i uigravanja linija ovoga tjedna, Vitez će u Travniku nastupiti u slijedećem sastavu: Perković (Živković) – Pranjković, Brekalo, Imamović, Badrov (Livaja) – Jurić (Badrov), Kapetan, J. Šantić (Šišić), Dedić – Dilaver, Smriko (Vidović). Među osamnaestoricom mjesto će naći i: Livančić, Alić, Mišić i Jurčević.