S nestrpljenjem se čeka Travnik

Na krilima važne pobjede nad Drinom u Zvorniku (0 : 2) nogometaši Viteza se vrijedno pripremaju za subotnji susret s Travnikom na Gradskom stadionu u Vitezu.

Optimizam, raspoloženje, osmjeh na lica, vraćena vjera u vlastite snage i sposobnosti… se ne kriju, no iskusni trener Branko Karačić sa svojim suradnicima ne dozvoljava ni pomisao na bilo kakvo opuštanje, na prepotenciju, na samouvjerenost i očekivanja „lako ćemo“, „bolji smo“, sigurno ćemo pobijediti“… Naime, zna Karačić, takva razmišljanja su mač s dvije oštrice, koji vrlo često „siječe“ vlastite ambicijei pretjerani optimizam.

Susret s Travnikom je veliki, tradicionalni susjedski derbi, osvojeni bodovi u ovom susretu imaju i dodatnu težinu. Uz to, ova sezona je i specifična, čak šest klubova će ispasti u niži rang natjecanja, pa pobijediti direktnog konkurenta u borbi za očuvanje statusa, bodovi dvostruko vrijede.

Vitez je i dodatno „žedan“ pobjede nad Travnikom koji ih je, u zadnjem kolu protekle sezone za malo izbacio iz Premijer lige. Pobijedili su Travničani Vitez s 2 : 0, a samo splet nevjerojatnih okolnosti Vitez je ostavio u najelitnijem bh nogometnom razredu. Sada, za sve strepnje i tadašnje frustracije, Vitez želi sportsku osvetu, pobjedom gurnuti Travnika „pod noge“ i s tri osvojena boda priključiti se momčadima koje s većim i realnijim optimizmom mogu gledati na nastavak sezone.

S tim ciljem, u sklopu priprema za Travnik, Vitez je u utorak odigrao i trening- utakmicu s Iskrom iz Bugojna na stadionu NK Rijeka. Pobijedio je Vitez rezultatom 4 : 1 (Đurić, Kantar, Basara, Vrhovac), igrali su uglavnom rezervisti, igrači koji su u Zvorniku a i u nekim drugim ranije odigranim utakmicama imali manju minutažu i s nekolicinom juniora, a je li se netko od njih i dodatno nametnuo treneru Karačiću, teško je reći.
Za utakmicu s Travnikom, sigurno neće konkurirati ozlijeđeni Jusufbašić i Pezo, te rekonvalescent Jurčević, dok su svi ostali igrači stručnom stožeru na dispoziciju.

Utakmicu će prenositi BHT 1, ali to neće znatnije utjecati na posjetu. Jer, riječ je o susjedskom derbiju, o velikom rivalitetu, i uz brojne navijače Viteza očekuje se i dolazak više stotina navijača Travnika. I po lijepom vremenu koje se najavljuje, uz veliki broj gledatelja, uz korektno suđenje i dobru i korektnu igru na terenu, to bi trebao i morao biti pravi nogometni spektakl.