Rukovodstvo Sportskog saveza KSB posjetilo Busovaču

Predstavnici Sportskog saveza SBK/KSB na čelu s predsjednikom Mirsadom Ibrišimbegovićem, članom Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB Nikicom Petrovićem i Amelom Lolić, sekretarom Sportskog saveza SBK/KSB, u okviru svoga plana i programa rada podsjetili su Općinu Busovača i susreli se s načelnikom Općine Asimom Mekićem, pomoćnicom načelnika za društvenu djelatnosti Željkom Vujicom i predsjednikom Sportskog saveza općine Busovača Jozanom Laštrom, te su razgovarali o problematici u sportu na području SBK/KSB kao i rješavanju iste.

Mirsad Ibrišimbegović upoznao je načelnika Mekića o aktivnostima novog saziva Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB, kao i nastojanjima da se problem sporta sistemski.

Član UO Nikica Petrović istaknuo je da će Sportski savez SBK/KSB u novom sazivu dati svoj maksimum u rješavanju sistemskog rješenja zdravstvene zaštite sportaša, kao i u pokretanju školskih natjecanja s ciljem promoviranja tjelesne aktivnosti.

Sekretar Sportskog saveza Amela Lolić upoznala je načelnika Asima Mekića s projektima Sportskog saveza SBK/KSB o kontinuitetu istih i o potrebi strateškog rješenja sporta na SBK/KSB.

Jozan Laštro, predsjednik Sportskog saveza općine Busovača rekao je da je on naslijedio uređen Sportski savez općine Busovača i da svakodnevno nastoje da pomognu razvoju sporta na Općini kao i konstantnom stvaranju što boljih uvjeta za rad sportskih kolektiva.

Načelnik Općine Busovača Asim Mekić dao je svoju punu podršku u radu Sportskog saveza SBK/KSB i istaknuo činjenicu da je svojim dolaskom na poziciju načelnika Općine Busovača riješio financiranje Sportskog saveza općine Busovača i da je isti prepoznat kao posebna stavka u proračunu Općine Busovača i da se na isti način treba riješiti financiranje Sportskog saveza SBK/KSB i projekata Sportskog saveza SBK/KSB i da će u buduće u rješavanju navedenog problema dati svoj maksimum.

Također, istaknuo da se treba tražiti dosljedna primjena Zakona o sportu SBK/KSB i da se ne smije dozvoliti da pojedinci kroz formiranje raznoraznih udruženja što je u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama F BiH budu prepoznati u proračunima jer na taj način dolazi do odljeva novčanih sredstava kroz koje samo pojedinci ostvaraju svoj osobni interes, a zanemaruju se sportski klubovi koji su u kontinuiranom sustavu natjecanja.