Rukometni savez BiH produžit će ugovor s Markovićem

Rukometni savez BiH produžit će ugovor s Draganom Markovićem, izbornikom seniorske muške rukometne reprezentacije, potvrdio je generalni tajnik Smajo Karačić.

Iako je Izvršni odbor RS BiH u prosincu donio odluku da se po okončanju prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj raspiše natječaj za novog izbornika bh. rukometaša, ova odluka će biti promijenjena. Naime, BiH je predvođena Markovićem uspješno okončala natjecanje u grupi „1″ kvalifikacija i osvajanjem prvog mjesta osigurali plasman u baraž.

„S izbornikom Markovićem ćemo produžiti ugovor bez raspisivanja natječaja. Ostalo je još da se sastanu članovi Izvršnog odbora i donesu tu odluku. Koliko znam to je samo formalnost, jer su svi članovi ovog tijela postigli međusobni dogovor da se Markoviću produži ugovor. Ostalo je još da se odredi kakav ugovor će mu biti ponuđen, odnosno na koje razdoblje”, kaže Karačić.

Postoji mogućnost da Marković vodi BiH u utakmicama baraža za SP koje će se igrati sredinom lipnja ove godine, ali i da se s njim potpiše ugovor na duže vremensko razdoblje.

Ime protivnika u baražu BiH će saznati 31. siječnja, kada će se održati ždrijeb u Krakowu, gdje će se igrati završnica EURO 2016 za rukometaše. Još uvijek se ne zna hoće li delegacija RS BiH prisustvovati žrijebu.

„Postoji mogućnost da Mirza Muzurović, direktor reprezentacije i ja otputujemo automobilom za Poljsku na ždrijeb. No, u ovom trenutku vam ne mogu reći hoće li se to zaista i desiti”, zaključio je Karačić.

Eventualni protivnici BiH u baražu su: Poljska, Bjelorusija, Makedonija, Danska, Švedska, Rusija, Mađarska, Island i četvrtoplasirana reprezentacija s EURO 2016. Prve utakmice igraće se od 10. do 12. lipnja, a revanši od 14. do 16. lipnja ove godine.