Rukometna akademija Vitez uspješno realizirala projekt „Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede“

Rukometna akademija Vitez je skromnom promocijom završetka projekta „Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede“, obilježila formalni završetak projekta započetog 1. 9. 2019. godine.

Za vrijeme trajanja projekta, kojeg su realizirali treneri Rukometne akademije Vitez, u sportskim školskim dvoranama i Gradskoj dvorani Vitez održano je više od 150 treninga na kojima su se polaznici – učenici osnovnih škola s područja općine Vitez – njih više od 90 upoznali s osnovnim elementima rukometne igre i usvojili nova znanja i vještine svladavanja rukometne i sportske tehnike.

Projekt koji ima veliki značaj za promociju sporta na području općine Vitez, realiziran je kao dio Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Značajnu potporu njegovoj realizaciji dala je i Općina Vitez . U okviru Škole mini rukometa u Vitezu su se stekli uvjeti za formiranje školskih sekcija mini rukometa u školama, koje su u okviru projekta opremljene golovima i loptama za mini rukomet, a više od 20 djece je nastavilo s aktivnim treniranjem rukometa u okviru selekcija Rukometne akademije Vitez. Završna manifestacija promocije projekta održana je u maloj sali Općine Vitez u petak 28. 2. 2020. godine s početkom u 12:00 sati.

Na završnoj manifestaciji su, pored predstavnika Rukometne akademije Vitez, prisustvovali i predstavnici osnovnih škola s područja općine Vitez – sudionici projekta, predstavnici lokalne vlasti i predstavnici UNDP ureda. Završni turnir za polaznike projekta „Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede“, koji je bio planiran za subotu 29. 02. 2020. godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu iz tehničkih razloga je odgođen za polovicu mjeseca ožujka, a o točnom terminu održavanja mediji će biti naknadno obaviješteni. ReLOaD, #ReLOaDm #ReLOaDBiH #LokalnaDemokratija