Rukometna akademija Vitez proslavila svoj prvi rođendan

Prije 365 dana nekoliko rukometnih entuzijazista Nikola Čato, Mahir Sarajlić, Bojan Štrbac, Vlado Štrbac, Danijel Papić, Vedran Ivišić, Mario Filipović i Igor Pavlović su odlučili pokrenuti jednu novu rukometnu priču u našem gradu. Jedna od prvih ‘prepreka’ je bila osnivačka Skupština koja je organizovana u Restoranu “Maestral”, a na kojoj je prisustvovalo 30-tak osoba, većinom roditelja djece koja su već trenirala pod trenerskom palicom Bojana Štrbca.

Upravo na Skupštini je odabrano prvo vodstvo Akademije. Za predsjednika Skupštine izabran je Vlado Štrbac, dok su glavne i najteže funkcije preuzeli Vedran Ivišić (predsjednik Upravnog odbora), Nikola Čato (potpredsjednik UO), Mahir Sarajlić (potpredsjednik UO), zatim Bojan Štrbac (član UO), Danijel Papić (član UO), Mario Filipović (član UO), Jasmin Isaković (član), Ratko Barnjak (član) i Igor Pavlović (član UO).

Nakon što smo kroz određene donacije naših prijatelja, članova Skupštine uspjeli skupiti novac za nabavku lopti kako bi se počeli održavati treninzi, stigle su nas i prve prave prepreke. Međutim nakon nekoliko sastanaka sa predstavnicima Općine Vitez, načelnikom gospodinom Tomislav Bošnjak-Matićem, zatim pomoćnice načelnika za društvene djelatnosti gospođe Marije Grabovac uspjeli smo osigurati i standardne i redovne termine u Gradskoj dvorani, te nakon registracije kluba smo ‘ušli’ na proračun Općine kao i svi ostali sportski klubovi.

Nismo se mnogo obazirali na probleme već smo nastavili putem zacrtanog cilja, a to je da vratimo Vitezu rukomet u pravom smislu te riječi.

Uz razumijevanje Rukometnog saveza SBK/KSB juniorska selekcija (kao jedina kompletna tada) ulazi u takmičenje Kantonalne juniorske lige SBK/KSB. Upravo su nas rezultati ove selekcije silno motivirali za daljnje projekte.

Naime, juniorska selekcija je bila viceprvak Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna i to izgubivši utakmicu u posljednjem kolu na gostujućem terenu u Jajcu.
Dobri rezultati juniora, osim što su još više motivirali trenere i Upravu, svakim danom dovode sve više dječaka i djevojčica u našu Akademiju.

Na kraju sezone 2017/2018 došlo je do nekoliko promjena i u samom Upravnom odboru. Kako je određeno Statutom Rukometne akademije Vitez članovi Upravnog odbora unutar istog mogu izglasavati promjene odbora, odnosno promjene članova odbora, a Skupština na narednoj redovnoj sjednici će iste usvojiti ili odbiti.

U svibnju 2018. godine upražnjenu stolicu predsjednika preuzima Nikola Čato, dok potpredsjednik ostaje Mahir Sarajlić.
Također trebamo izdvojiti da je predsjednik RA Vitez Nikola Čato izabran i za potpredsjednika Rukometnog saveza SBK/KSB, te člana Skupštine RS FBiH.
Uprava kluba na ljeto 2018. nije pravila pauzu, već je aktivno radila na pronalasku sponzora koji bi omogućili nesmetan rad kluba, kao i mogućnost prijave svih selekcija u Ligu SBK/KSB, te seniorske selekcije u Ligu Herceg-Bosne. Tada UO uspostavlja kontakt sa kompanijom Klemm Security iz Zagreba koji nam doniraju određena sredstva od kojih klub kupuje svu opremu za sve članove Akademije.
Nakon što smo prijavili juniore, kadete, mlađe kadete, mlađe kadetkinje i pionirke u Ligu SBK/KSB i seniore u Ligu Herceg-Bosne uz pomoć predsjednika Skupštine Vlade Štrbca i člana UO Bojana Štrbca klub dogovara generalno sponzorstvo sa kompanijom Marco Bödenbelage iz Njemačke.
I sada samo jednu utakmicu prije kraja prve polusezone, dolazi nam redovna godišnja Skupština kluba. Za godinu dana rada uspjeli smo na jednom mjestu uz pravilan rad i pristup okupiti više od 100 djece u svim starosnim kategorijama. Seniorska selekcija se nalazi na 3. mjestu sa 4 pobjede, 1 remijem i 1 porazom. Sa dosta uspjeha nastupaju i sve ostale kategorije u svojim ligama, a iza nas je i na sjajan način organizovan turnir prijateljstva “Vitez 2018”. Trebamo dodati da smo prevazišli sva očekivanja u prvoj godini postojanja, te se ovom prilikom zahvaljujemo i roditeljima naše djece koja su nam ukazala povjerenje.

Rukometna akademija Vitez se ovim putem zahvaljuje: Općini Vitez, gospodinu Tomislavu Bošnjak-Matiću, gospođi Mariji Grabovac, gospođi Katici Radman Iličić, Vladi SBK/KSB, ministrici gospođi Katici Čerkez, gospodinu Franji Ljubasu, gospodinu Mariju Mlakiću, gospodinu Bori Ramljaku, gospodinu Stjepanu Omaziću, gospođi Katici Grgić Velte, firmama GMS Sport, NO1, Caffe City Uskoplje, Caffe City Vitez, Mišković doo, Pekara “Saraj”, MLM doo, Eurodom, Tisa Commerce, Autoservis Miro, Frizerland, Biljaka Trans, Pekara La punt, Pekar Nina, Klemm Security, Lucius doo, JKP Vitkom, Euroherc doo, Kristal doo, Šarić Commerce, Croatia Osiguranje, AM 2000, Adžić Asfalt doo, Barok SZR.
Također se zahvaljujemo i svim ostalim pojedincima i firmama koje su indirektno pomogli radu Rukometne akademije Vitez- rekli su iz RA Vitez.