Rukometna akademija Vitez – Male ruke stvaraju velike pobjede

U okviru realizacije sportsko-edukacijskog projekta „Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede“, koji se realizira na području općine Vitez u Gradskoj sportskoj dvorani 26.11. 2019. godine odigran je školski rukometni turnir polaznika škole mini rukometa osnovnih škola s područja općine Vitez.

Pojačani članovima Rukometne akademije Vitez najmlađih
uzrasnih selekcija, više od osamdeset polaznika škole mini rukometa iz osnovnih škola s područja općine Vitez osjetili su čari istinskog sportskog takmičenja. Turnir je odigran u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, uz sudjelovanje učenika osnovnih škola Bila, Dubravica i Vitez godišta od 2010. i mlađe.

Odigrano je ukupno 12 utakmica između osam formiranih momčadi. Projekt „Škole mini rukometa“, koji se realizira u tri osnovne škole u Vitezu predstavlja dio Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), ima za cilj okupiti što veći broj
djece rane školske dobi i kroz školu mini rukometa afirmirati rukomet i sport uopće, kao važan segment zdravog odrastanja. Projekt ujedno promovira suradnju odgojno obrazovnih i sportskih institucija, paralelno se obraćajući i roditeljima, izgrađujući svijest da je bavljenje sportom nešto opće prihvaćeno, korisno i dostupno.

Rukometna akademija Vitez je sportski kolektiv koji je za dvije godine postojanja okupio više od stotinu članova koji se natječu u različitim selekcijama. Projekt škole mini rukometa predstavlja jednu je od najznačajnijih aktivnosti, koja dugoročno osigurava nove članove Rukometne akademije, ali i povećava broj djece rane školske dobi koja se aktivno bave sportom i koja usvajajući nove vještine i znanja kroz sportske aktivnosti afirmiraju sport kao važan segment stvaranja zdravih pojedinaca i zdrave zajednice.

„U realizaciji projekta sudjeluju dva trenera Rukometne akademije Vitez, te demonstratori iz naše akademije“, naglašava glavni trener Rukometne akademije Vitez, Bojan Štrbac i dodaje: „ Cilj je okupiti što veći broj djece koja pokazuju afinitet spram rukometa i omogućiti im da kroz sustavan rad na treninzima i kroz takmičenja prilagođena njihovom uzrastu razviju svoje sportske potencijale“.

U suradnji sa školama, nastavnicima tjelesnog odgoja i učiteljima projekt se realizira u tri osnovne škole u Vitezu, a planovi uprave i stručnih radnika Rukometne škole Vitez su i ambiciozniji i kreću se u pravcu stvaranja općinske i županijske lige mini rukometa, čime bi se pratio trend suvremenog razvitka rukometa u svijetu. Za sam kraj godine iz Rukometne akademije Vitez najavljuju i veliki rukometni turnir u Vitezu na kojem će biti prezentirani rezultati ovogodišnjeg rada i predstavljene sve selekcije – od školskih mini rukometnih selekcija do svih ostalih natjecateljskih selekcija mladih rukometaša u Vitezu.

ReLOaDm #ReLOaDBiH #LokalnaDemokratija

Prethodni članakOsnovna škola “Dubravica” organizirala prekrasnu priredbu i prodajnu izložbu
Sljedeći članakKristal: Od staklarske radionice do vodeće tvrtke u staklarskoj djelatnosti BiH i zemalja okruženja