Rukometašice četvrte u Međugorju

Međunarodni rukometni turnir za sve dobne skupine “Stanko Sivrić – Međugorje 2011.”, završen je u subotu. Turnir već šestu godinu zaredom uspješno organizira HRK Međugorje i Udruga „Stanko Sivrić“, a glavni pokrovitelj je općina Čitluk.

 

Na turniru nastupaju mladi rukometaši i rukometašice iz 70-ak ekipa iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Izraela. Turnir se inače svake godine održava u kolovozu i već je tri godine uvršten u kalendar EHF-a te je među nekoliko najvećih turnira u Europi za mlađe dobne uzraste.

Na ovom međunarodnom turniru sudjeluju i naše rukometašice iz Viteza vođene trenerom Kristijanom Blažom. U natjecanju po skupinama Vitez je nadigrao Zrinjski i Turbinu, dok je poražen od Katarine i tako se kao druga ekipa skupine A plasirao u polufinale.

U polufinalnom susretu naše rukometašice su igrale s ŽRK „Lokomotiva“ iz Mostara te su poražene 20:18. U dvoboju za treće mjesto bolja ekipa od Viteza bila je Kosača iz Mostara.

Na ovom međunarodnom turniru zapaženu ulogu imao je mladi sudački par iz Viteza, Jakov Križanović i Matej Staničić.

Dodajmo i to kako je Rukometni savez BiH u Herceg Etno selu Međugorje organizirao jednodnevni seminar za rukometne suce s nizom teoretskih i praktičnih predavanjima i testiranjima, a vodio ga je  istaknuti međunarodni rukometni sudac Saša Pandžić.