Rukomet se na velika vrata vraća u Vitez

Upravni odbor Rukometne akademije “Vitez” nakon samo 10 mjeseci postojanja kluba odlučio je pokrenuti seniorsku selekciju koja će se natjcati u Ligi Herceg Bosne.

Ova odluka donesena je nakon što Rukometni savez ŽSB nije zaprimio dovoljno prijava za natjecanje u selekcijama 2000/2001. S obzirom da je upravo ova selekcija prošle sezone završila na 2. mjestu Lige ŽSB Uprava je odlučila pokrenuti seniorsku selekciju koju će sačinjavati 90% igrači iz omladinskog pogona Rukometne ekademije “Vitez”.

Uz mlade igrače seniorskom pogonu će se priključiti nekoliko iskusnijih rukometaša iz Viteza kako bi pomogli mladoj ekipi Viteza u borbi s uglavnom iskusnijim protivnicima u ovoj ligi.

Stručni stožer sačinjavat će glavni trener Bojan Štrbac, te trener golmana Danijel Papić.

Uz seniore još četiri selekcije Akademije će igrati ligu, točnije ligu Rukometnog saveza ŽSB. U pitanju su muške selekcije 2002/2003, te 2006 i mlađi, kao i dvije ženske selekcije 2004/2005 i 2006 i mlađi.

Muške selekcije kao trener predvodi Bojan Štrbac, a ženske dvojac Marija Strukar-Matea Grebenar, dok je trener golmana u svim selekcijama Danijel Papić.