Roberto Soldić: Velike ponude stižu, ali još je rano…

Roberto Soldić je na dobrom putu da postane vrhunski MMA borac.

Talentirani 21-godišnjak iz Viteza s boravištem u Düsseldorfu u sedam dosadašnjih borbi još uvijek nije čuo za poraz, a već se može pohvaliti nastupom u FFC-u, kao i pobjedom nad popularnim Vasom Bačkoćevićem kojeg je bez priprema savladao tehničkim nokautom u svom posljednjem posjetu kavezu u ožujku. Soldić se nedavno bacio i u boksačke vode gdje je uspješno debitirao nokautom u prvoj rundi. Upitali smo Soldića koji je sljedeći korak u njegovoj obećavajućoj karijeri.

Sljedeća borba

“Još uvijek nemam dogovoren novi nastup, ali moj menadžer upravo radi na tome da se organizira nekakav meč. Nadam se da ću uskoro imati više informacija jer sam željan vratiti na borilište. Jedino što zasada mogu reći je da bi to moglo biti početkom 6. mjeseca, ali ime protivnika, organizacije u kojoj ću se boriti i sve ostale detalje još uvijek ne mogu potvrditi.”

Budućnost u FFC-u

“Planiram se ponovno boriti u FFC-u, ali tek kada to za to bude pravo vrijeme. Već smo razgovarali s matchmakerom Petrakom oko toga da me stavi na neki fight card, no mislim da ću vjerojatno čekati da se FFC vrati u Europu. Na rasporedu su neke priredbe u SAD-u tako da o novom FFC nastupu možemo govoriti tek iza toga.”

Uspjeh u boksu

“Okušao sam se u boksu i pobijedio sam nokautom u prvoj rundi. Na taj potez sam se odlučio jer sam oduvijek imao želju isporobati klasični boks i testirati svoje ruke. No boks je jedna sasvim druga priča. Ja sam prvenstveno MMA borac.”

Saša Drobac

“Imao sam stvarno velika očekivanja za taj meč sa Sašom u FFC-u. Mislio sam da će to biti pravi rat, stoga sam bio pomalo iznenađen kad se on počeo kretati unazad. Budući da smo radili s velike distance nisam umao što za pokazati osim overhanda i middle kicka.”

Borba s Vasom Bakoćevićem

“S obzirom na to da sam uskočio u tu borbu u zadnji čas i nisam imao vremena pripremati se mogu reći da sam zadovoljan svojim nastupom. Prihvatio sam ponudu samo dan ranije tako da sam spasio event. No, puno veći problem je bio slomljeni palac s kojim sam ušao u borbu. Što se tiče samog meča, prošao je upravo onako kako sam ga i zamislio.”

Slomljeni palac

“Ta ozljeda je sada iza mene. Osjećam se super, oporavio sam se i nemam nikakvih težih ozljeda ili komplikacija. U dvorani sam svaki dan i treniram punom snagom.”

Ponude stižu

“Što se tiče priprema, treninga i mog razvoja kao borca, moram priznati da uvijek ozbiljno radim. Imam dobar tim iza sebe koji mi svakodnevno pomaže u ostvarivanju ciljeva, uz što također spariram s kvalitetnim borcima iz drugih GYM-ova. Mislim da sam na dobrom putu i svakim danom pokušavam napredovati u svakom segmentu. Već sam dobio ponude iz jakih svjetskih organizacija i kada se budem osjećao spremnim za te izazove ići ću pobijediti kao i uvijek.”

Važnost treninga u renomiranim svjetskim dvoranama

“Poručio bih mladim borcima da ako se misle ozbiljno baviti ovim sportom, selidba je prava stvar(smijeh).”

Izvor