Roberto Soldić u KSW kavezu 1.prosinca

KSW prvak Roberto Soldić će se u akciju vratiti prije nego što smo očekivali. Fight Site saznaje od Soldićevog menadžera Ivana Dijakovića da ćemo “RoboCopa” gledati u novom nastupu već na KSW-u 46 koji je na rasporedu 1. prosinca u poljskim Gliwicama.

Protivnik bi mu trebao biti Brazilac Vincius Bohrer, a meč neće za ulog imati titulu KSW prvaka u velter kategoriji.

Radi se zapravo, kako saznaje Fight Site, o zamjeni za Boryjas Mankowskog, poljsku super zvijezdu koja se ponovno ozlijedila i ne može nastupiti u već najavljenom dvoboju protiv Brucea Souta. Kako bi izašao u susret svojim poslodavcima u KSW-u, Soldić je pristao uskočiti u “super meč” protiv Bohrera.

Brazilac u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda i 5 poraza i meč u KSW-u će mu biti debi za poljsku promociju. Do sada se uglavnom borio na regionalnoj brazilskoj sceni. Većinu svojih pobjeda ovaj crni BJJ pojas ostvaruje na parteru, pa je čak 13 protivnika dovšio prisiljavanjem na predaju.

Podsjećamo kako je Soldić u zadnjem meču u svoje vlasništvo vratio pojas KSW-ovog prvaka u velter kategoriji u revanšu protiv Dricusa Du Plessisa. No, u meču protiv Bohrera njegov pojas neće biti ulog jer će se dvoboj održati u “catch weight” kategoriji do 80 kilograma.

KSW 46 predvode Tomasz Narkun i Mamed Khalidov dvobojem za titulu KSW prvaka u poluteškoj kategoriji.