Roberto Soldić bi se mogao boriti protiv jednog od najvećih svih vremena

Anderson Silva nedavno je dobio raskid ugovora u UFC-u, ali čini se da neće završiti karijeru. 

Za legendarnog Brazilca UFC, Bellator i PFL nisu zainteresirani, no izgleda da bi priliku mogao dobiti u poljskom KSW-u. Martin Lewandowski, vlasnik KSW-a, objavio je status na Facebooku u kojem je pitao fanove protiv koga bi voljeli gledati Silvu u toj organizaciji, piše index.hr.

Podsjetimo, Silva je s UFC-om imao ugovor za još jednu borbu, ali ga je najmoćnija borilačka organizacija odlučila raskinuti s 45-godišnjakom koji je u karijeri ostvario 34 pobjede uz 11 poraza.

Od 2013. godine pobijedio je samo Dereka Brunsona i izgubio sedam borbi. UFC-ov naslov srednje kategorije uzeo je 2006. godine i držao ga sedam godina do poraza od Chrisa Weidmana. U posljednjih pet godina karijere dva puta je pao na doping testu.

Iako se činilo da će nakon okršaja s Hallom u borilačku mirovinu, Silva je nedavno na Instagramu objavio poruku u kojoj poručuje da nikad ne treba odustati, koliko god se stvari činile teškima. Mnogi su to shvatili kao poruku da će pokušati završiti karijeru pobjedom.

Silva bi se u KSW-u borio u srednjoj kategoriji, istoj onoj u kojoj je nedavno pobjedu u KSW-u upisao najbolji hrvatski borac Roberto Soldić. Upravo je Soldića kao jednog od potencijalnih Silvinih suparnika naveo Lewandowski.

“Možete birati između nekih boraca srednje kategorije: Mamed Khalidov, Roberto Soldić, Scott Askham, Michal Materla, Tomasz Drwal, Cezary Kesik, Aleksandar Ilić, Abus Magomedov, Damian Janikowski, Patrik Kincl.”

Među prvima se oglasio srpski borac Ilić i poručio kako je on već spreman za Silvu. Soldić je ranije izrazio želju da se bori s Khalidovim, prvakom srednje kategorije.

“Vi recite i ja ću se boriti. Imam puno poštovanja za tog čovjeka. Čim sam potpisao za KSW, rekao sam Ivanu: ‘Vidi, Mamed je gledao moj meč.’ To je poput ostvarenja snova. Ako mi Lewandowski i menadžer kažu da se borim, ja ću se boriti. Spreman sam i to bi bila velika borba. Sviđa mi se, a svidjelo bi se i fanovima”, rekao je Soldić koji u karijeri ima 18 pobjeda i tri poraza. Posljednji poraz doživio je još prije dvije i pol godine.