Robert Jarni više nije trener FK “Sarajevo”

Robert Jarni nije više trener FK “Sarajevo”. Upravni odbor jednoglasno je donio odluku o razriješenju dužnosti šefa stručnog stožera prvog tima, potvrđeno je iz kluba.

– Upravni odbor FK “Sarajevo” jednoglasnog je stava da od početka proljetnog dijela sezone gledamo neuvjerljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažiranu i nemotiviranu igru prvog tima FK “Sarajevo”, a uzimajući u obzir sve što je uloženo i pruženo igračima i stručnom stožeru, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja, kako uprave, tako i armije simpatizera i navijača FK “Sarajevo” – kazao je predsjednik Upravnog odbora FK “Sarajevo”, Edis Kusturica.

Sportski direktor FK “Sarajevo” Abdulah Ibraković kazao je da će treninge, do imenovanja novog stručnog štaba, voditi dosadašnji Jarnijevi pomoćnici.

– FK “Sarajevo” ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uvjete za ostvarenje rezultata. Obavio sam razgovor s Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog šefa stručnog stožera voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović, a moguće je da priključimo i još nekog trenera iz trenutnog kadra u FK “Sarajevo” – kazao je Ibraković.

Robert Jarni je na klupi FK “Sarajevo” naslijedio Husrefa Musemića. Nakon priprema u Čitluku i Antaliji, te velikih očekivanja, koliko je vodio ekipu Sarajeva, Jarni je u okviru BH Telecom Premijer Lige BiH u šest utakmica osvojio tek devet bodova, i to kroz samo dvije pobjede (Mladost i Velež), tri remija (Olimpic, Borac, Rudar) i jedan poraz (Čelik).

U Kupu BiH također je dva puta remizirao sa Željezničarom, te remijem sa Zrinjskim na Koševu (0:0) zaokružio seriju neuvjerljivih utakmica na klupi Sarajeva, priopćeno je iz ovoga kluba.

Prethodni članakJosipović otvorio 17. međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2014.
Sljedeći članakIvan Čurak na MMA turniru “Arti Fighting Championship 2” u Ljubuškom