Robert Jarni više nije trener FK “Sarajevo”

Robert Jarni nije više trener FK “Sarajevo”. Upravni odbor jednoglasno je donio odluku o razriješenju dužnosti šefa stručnog stožera prvog tima, potvrđeno je iz kluba.

– Upravni odbor FK “Sarajevo” jednoglasnog je stava da od početka proljetnog dijela sezone gledamo neuvjerljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažiranu i nemotiviranu igru prvog tima FK “Sarajevo”, a uzimajući u obzir sve što je uloženo i pruženo igračima i stručnom stožeru, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja, kako uprave, tako i armije simpatizera i navijača FK “Sarajevo” – kazao je predsjednik Upravnog odbora FK “Sarajevo”, Edis Kusturica.

Sportski direktor FK “Sarajevo” Abdulah Ibraković kazao je da će treninge, do imenovanja novog stručnog štaba, voditi dosadašnji Jarnijevi pomoćnici.

– FK “Sarajevo” ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uvjete za ostvarenje rezultata. Obavio sam razgovor s Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog šefa stručnog stožera voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović, a moguće je da priključimo i još nekog trenera iz trenutnog kadra u FK “Sarajevo” – kazao je Ibraković.

Robert Jarni je na klupi FK “Sarajevo” naslijedio Husrefa Musemića. Nakon priprema u Čitluku i Antaliji, te velikih očekivanja, koliko je vodio ekipu Sarajeva, Jarni je u okviru BH Telecom Premijer Lige BiH u šest utakmica osvojio tek devet bodova, i to kroz samo dvije pobjede (Mladost i Velež), tri remija (Olimpic, Borac, Rudar) i jedan poraz (Čelik).

U Kupu BiH također je dva puta remizirao sa Željezničarom, te remijem sa Zrinjskim na Koševu (0:0) zaokružio seriju neuvjerljivih utakmica na klupi Sarajeva, priopćeno je iz ovoga kluba.