RLK “FIS” Vitez i Udruga “Svjetlo” odvezli novu pomoć za Banovinu, učenici OŠ “Dubravica” pisali svojim vršnjacima u Petrinji

Udruga građana „Svjetlo“ i Ragbi liga klub „FIS“ iz Viteza proteklog vikenda su još jednom posjetili područje Banovine u Hrvatskoj. I ovom prilikom su odvezli humanitarnu pomoć za u potresu stradale stanovnike Banovine, a posjetili su i djelatnike i učenike Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji.

Učenici Osnovne škole „Dubravica“ iz Viteza pripremili su poklone s pismima potpore svojim vršnjacima u Petrinji, što ni Vitežane, a ni Petrinjce nije ostavilo ravnodušnima. I učenici Srednje škole „Vitez“ su se uključili u ovu akciju, kao i veliki broj Vitežana.

Drugi po redu humanitarni konvoj RLK „FIS“ Vitez i Udruge Svjetlo bio je namijenjen OŠ “Mato Lovrak” Petrinja i Udruzi dragovoljaca i veterana Petrinja.

 „Dragi prijatelji velikoga srca, još sam pod dojmovima prekrasnog susreta. Svim sudionicima ove prekrasne akcije, mi djelatnici, učenici i roditelji, šaljemo veliko, toplo i ljudsko hvala uz srdačne pozdrave iz Petrinje“, poruka je ravnateljice OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Prilikom posjeta ovoj školi razgovarano je o još nekim idejama, a izvjesno je kako će uskoro Gradsko kazalište mladih Vitez izvesti nekoliko predstava, kao i RLK „FIS“ organizirati nekoliko pokaznih ragbi treninga za mlade iz ove škole, ali i s područja Petrinje.

Svoje zahvale uputili su i iz Udruge dragovoljaca i veterana Petrinja, a Vitežani su posjetili i nekoliko obitelji u Glini, gdje se također razgovaralo o nastavku aktivnosti i načinima daljnje potpore.

Uz škole i brojne pojedinačne donacije građana Viteza koji su podržali ovu akciju iz RLK „FIS“ Vitez i Udruge Svjetlo uputili su zahvale i svima ostalima koji su dali doprinos.