Rijeka i Šantići dva su kluba bratska

Nogometni klubovi „Rijeka“ i „Šantići“ iz istoimenih mjesnih zajednica u općini Vitez, „dva su kluba bratska“, moglo bi se reći, iako je međusobni sportski rivalitet na visokoj potenciji. Traje već više od 50 godina, kroz natjecanja u Općinskoj, Drugoj ligi Herceg – Bosne, Drugoj ligi Federacije BiH, a sada u Prvoj srednjobosanskoj županijskoj ligi.

„Bratski“, moglo bi se reći, jer mnogo što ih veže, zbližava – ista Općina, međuklupska cirkulacija igrača, trenera… – a s druge strane je želja biti bolji, pobijediti mjesnog rivala, za što se, ponekad, nisu birali ni način ni sredstva.

Rivalitet se prenosio i na gledalište pa je znalo biti i neprimjerenih scena, povika, uvreda, čak i prijetnji. Na sreću, proteklih nekoliko godina strasti se smiruju, igra se žestoko, „žeđ“ za pobjedom nije i nikada neće biti ugašena, ali se sve, uglavnom, odvija u granicama dozvoljenog sportskog nadmetanja.

Tako je bilo i u nedjelju 10. svibnja kada je NK Rijeka, na svom lijepom sportskom kompleksu, na vrhunskom travnjaku, bila domaćin ljutom rivalu NK „Šantićima“. Riječani su bili bolji, pobijedili su zasluženo s 3 : 2 (Kajić 2 i Pavlović 1 za Rijeku, a Čosić 2 za Šantiće), a treba naglasiti da su se „Šantići“ čvrsto borili, bili ravnopravan protivnik, a pobjedonosni gol domaćini su postigli u sudačkoj nadoknadi vremena.

Vrijedno je i naglasiti da je Kajić, strijelac dva gola za Rijeku, jesenas bio igrač „Šantića“, a zanimljivo je, da Velimir Šantić igra za „Rijeku“, a brat mu Robert – Robo za „Šantiće“, dok je brat im Silvio aktualni trener „Šantića”.

Naravno i takav splet okolnosti daje za pravo ova dva kluba označavati „bratskim“, a pred ovaj susret „Šantići“ su lijepom gestom, cvijećem svojim sportskim rivalima, zaslužili topli pljesak okupljenih ljubitelja nogometa.

Prethodni članakBesplatan kontrolni pregled uz popust od 20 posto na sve originalne dijelove Renault
Sljedeći članakNovi naslovi u Kinu Vitez