Revijalni malonogometni susret Gornje Večeriske i Velikog Mošunja na Borovcu

Gornja Večeriska, na stadionu Borovac u nedjelju,10.08.2014 g. bila je organizator utakmice između dva viteška sela, Gornje Večeriske i Velikog Mošunja. Kako je izjavio jedan od organizatora ovoga susreta, Josip Filipović, gotovo 20 godina nije bilo nikakvih događanja na ovom stadionu.

„Ovdje je bilo pusto  mjesto, tek nekoliko dječaka iz sela znali su zaigati malo lopte. Takve stvari vrate i podsjete na djetinstvo. Stoga, uz pomoć naših prijatelja, rođaka i svih dobrih ljudi iz dijaspore, uspjeli smo na simboličan način obilježiti ovaj događaj i nakratko vratiti stare običaje u ovo selo“, kazao je Josip Filipović.

Utakmica je započela u 14 sati, a već nakon 15 minuta pali su i prvi golovi. Ova utakmica iako je prva nakon mnogo godina, lijepo je bila i posjećena, a publika je napravila krug oko terena i podržavala svoje sumještane.

„Nije bilo svađa i problema i to je ono najbitnije“, rekao je Nikola Bošnjak, kapetan ekipe Velikog Mošunja. „Nadamo se pobjedi kao i svaka ekipa, ali važno je kazati da je ovo prvenstveno prijateljska utakmica, lijepo druženje i ako Bog da tradicija“, istaknuo je Bošnjak.

Kapetan Gornje Večeriske Anto Kvasina kazao je kako ga raduje ovaj događaj i kako je sretan zbog susreta dragih prijatelja. Ovaj lijepi događaj prepoznalo je i viteško poduzeće FIS, koje je sponzoriralo održavanje susreta i druženje.

Loren Laštro