Reprezentacija svećenika BiH u malom nogometu osvojila srebro

U utakmici za brončano odličje Hrvatska je pobijedila Slovačku rezultatom 2:1, a u finalu natjecanja bolji su bili svećenici Portugala, koji su bh. svećenike pobijedili rezultatom 3:0, osvojivši ovogodišnje Europsko prvenstvo za svećenike u malom nogometu. Svećenici Bosne i Hercegovine tako su osvojili srebrno odličje.
Reprezentacija BiH osvojila je srebrno odličje na 11. Europskom prvenstvu za svećenike u malom nogometu, koje je od 20. do 23. veljače održano u Vukovaru.
Prvog dana natjecanja, 21. veljače, odigrane su utakmice po skupinama, u kojima je bilo raspoređeno 15 reprezentacija: Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Kazahstan, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Ukrajina, javlja Svjetlo riječi.
U završnu fazu natjecanja ušle su reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Portugala i Slovačke. Završni dio turnira odigran je 23. veljače u sportskoj dvorani u Borovu naselju. U polufinalu BiH je pobijedila Hrvatsku rezultatom 3:0, dok je Portugal bio bolji od Slovačke, odigravši 3:1.

Svećenici Bosne i Hercegovine tako su osvojili srebrno odličje. Kako saznajemo, naši reprezentativci su prilično suvereno prošli do finala, u kojem im je ponajprije ponestalo koncentracije, što su portugalci znalački iskoristili.
Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu održava se 11. put, a ove je godine grad domaćin Vukovar. Natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom Đakovačko-osječke nadbiskupije, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.
Inače, malonogometnu reprezentaciju svećenika Bosne i Hercegovine, pod vodstvom trenera Velimira Samardžića, čini sljedeći sastav: fra Zdravko Anđić, fra Ivan Jaković, fra Ivan Jelić, fra Mario Jelić, vlč. Dražen Kustura, fra Ivica Matišić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, vlč. Vlado Pranjić, fra Ivica Tomas, fra Josip Tomas, fra Nikica Tomas, fra Ivan Tučić i vlč. Stjepan Didak.

Prethodni članakNovi zakon zabranjuje čak i elektronske cigarete i nargile, a kazne se kreću i do 5000 KM!
Sljedeći članakNa Koševo bez bijele zastave