Reprezentacija BiH pobijedila Lihtenštajn s 3:0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je reprezentaciju Lihtenštajna s 3:0 u prijateljskom susretu koji se igrao na stadionu „Tušanj“ u Tuzli.

Svi golovi reprezentacije Bosne i Hercegovine postignuti su u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Vedad Ibišević u 1. i 13. minutu i Edin Džeko u 34. minuti.

Izborniku BiH Safetu Sušiću utakmica protiv Lihtenštajna poslužila je kao provjera nogometaša uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Izbornik nije bio u potpunosti zadovoljan ishodom današnje prijateljske utakmice.

Mi smo večeras igrali nekih 30 minuta u toku kojih smo i postigli tri pogodka a nakon toga smo se opustili. Utakmica traje 90 minuta i ja očekujem od svih svojih igrača da se u tom periodu maksimalno zalažu na terenu – rekao je Sušić.

Medijima se obratio i Sanjin Prcić, novi član seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je istakao da nije imao tremu u svom prvom nastupu.

Nadam se da smo ovom pobjedom obradovali publiku. Ja sam se dobro osjećao. Nisam imao tremu jer uvijek kada izađem na teren gledam samo da odigram što bolje. Zadovoljan sam svojim nastupom s obzirom da je padala jaka kiša. Uvijek je dobro pobijediti i spremiti se za prvu utakmicu kvalifikacija – zaključio je Prcić za Fenu.