Reprezentacija BiH na Balkanskom prvenstvu Ragbi lige u Beogradu

Economic

Ovoga vikenda, točnije u petak, 10. kolovoza 2018. godine u Beogradu započinje Balkansko prvenstvo Ragbi lige, a natjecanje se igra u varijaniti Ragbi ‘9 inačici Ragbi lige.

- REKLAMA -

Na natjecanju sudjeluje Ragbi liga reprezentacija Bosne i Hercegovine čiji je izbornik Dado Vrebac, a ekipa je sastavljena većinom od igrača RLK FIS, Vitez i par iskusnih igrača iz drugih gradova BiH.

Reprezentacija BiH je na prošlogodišnjem prvenstvu Balkana osvojila brončanu medalju kada je u utakmici za treće mjesto svladala Bugarsku. Ove godine prvenstvo je znatno jače, sudjeluje 6 reprezentacija regije podjednakih kvaliteta, a gdje se domaćin Srbija ističe kao favorit za osvajanje titule prvaka.

Značajno je da ove godine na Balkanskom prvenstvu Ragbi ‘9 u Beogradu, Reprezentacija BiH službeno sudjeluje kao član Europske ragbi liga federacije, RLEF, jer je od proljetos Asocijacija ragbi lige BiH sa sjedištem u Vitezu primljena u europsku obitelj.

Nakon Balkanskog prvenstva u subotu će se održati redoviti godišnji kongres RLEF ( Europska Ragbi liga federacija) na kojemu će sudjelovati predstavnici iz BiH, a gdje će se promovirati prijem Asocijacije ragbi lige BiH u tu obitelj i donijeti značajne odluke bitne za razvoj Ragbi lige u Europi.

Akcijski katalog