Renault će prodavati aute za samo 2.500 eura!

Francuski proizvođač automobila Renault objavio je da će početkom 2012. godine krenuti s projektom proizvodnje automobila koji bi se trebao prodavati za samo 2.500 eura, što je samo trećina cijene Dacie Logan.  Nakon niza jeftinih modela automobila od strane novih i poprilično nepoznatih proizvođača, Renault je prvi od ‘divova’ automobilske industrije koji kreće s projektom proizvodnje automobila koji bi se trebao prodavati za 2.500 eura.

AFP tako piše da će zajednička tvrtka Renaulta i Nissana početi razvijati nekoliko ultraekonomičnih vozila namijenjenih tržištima u razvoju, no vjeruje se kako će se isti modeli probiti i na europsko tržište.

Najjeftiniji jeftini model koštat će samo trećinu cijene Dacije Logan – malog, obiteljskog i povoljnog automobila iz Renaultove rumunjske podružnice Dacije, a u stvaranju jeftinih modela trebao bi sudjelovati i Gerard Detourbet, šef Renaultovog odjela za osmišljavanje novih modela.

Za sada još nije poznato kad bi se prvi modeli trebali naći u prodaji, no sigurni smo da će naići na veliki interes vozača diljem svijeta