Rekreativno – edukativna dvorana u SRC „Romari“

Posljednjih dana u sportsko-rekreacijskom centru „Romari“ u Vitezu je poprilično užurbano i radno. Naime, krajem kolovoza službeno su započeli radovi na izgradnji rekreativno-edukativne sportske dvorane dimenzija 31×42 m, ili 1.660 m2, ukupno na dvije etaže.

Dvorana je projektirana prema svim europskim standardima i ima svrhu okupljanja većine sportova u našem gradu ali i rekreativaca. Ovim će svi sadašnji a i budući korisnici (klubovi i rekreativci) dobiti mogućnost neometanog rada tijekom hladnijeg perioda. Završetak radova kao i puštanje u rad očekuje se krajem godine.

Rekreativno-edukativna dvorana na donjoj etaži sadržava jedan teren koji bi trebao biti multifunkcionalni, a ponajviše za nogomet i tenis. Uz teren su i tribine koje će primati oko 200 posjetitelja.

„Idemo prema tome da ovaj teren služi za više sportova, s obzirom da je podloga koju planiramo nabaviti umjetna trava sa nitima ne višim od 25mm, a to, prema standardima zadovoljava većinu dvoranskih sportova.“ poručuju z SRC „Romari“.

Donja etaža, također, sadržava svlačionice, invalidske zahode, salu za sastanke i prezentacije, prostor za odlaganje rekvizita te kotlovnicu koja će biti opremljena kotlom na bio masu.

Na gornjoj etaži nalazi se dvorana veličine 80 m2 sa pripadajućim svlačionicama, koja će služiti za ostale dvoranske sportove. Ugostiteljski dio centralni je dio gornje etaže i biti će fokusiran i na unutarnji teren te na vanjske terene, što će osobito doći do izražaja tijekom događanja poput turnirima, termina pa i treninga. Planirane spavaonice namijenjene su gostujućim ekipama drugih nogometnih škola, s obzirom da će ova dvorana služiti kao baza Školi nogometa „Romari“ koja trenutno broji 130 članova.

„Primarni cilj je omogućiti djeci koja kod nas treniraju da tijekom zimskog perioda treniraju u toplom, u dobrim uvjetima čime ćemo osigurati kontinuitet u radu. Isto tako, tu će djelovati i Teniski klub, uz balon koji će vjerojatno biti u funkciji i ovu zimu. Gornja mala sala omogućiti će svim klubovima koji nemaju gdje trenirati ili njihovi prostori ne zadovoljavaju potrebne uvjete, da koriste naše prostore. Salu za sastanke koristiti će naša Škola nogometa za svakodnevno poslovanje Škole, ali i za goste, prezentacije i druga događanja. Rekreativci bi trebali doći na svoje, i napokon dobiti dvoranu sa grijanjem, uređenim svlačionicama i tuševima. Vjerujemo kako ćemo ovom dvoranom barem na neki način zadovoljiti uvjete za razvoj sporta u našem gradu, privlačenju mladih i djece, podizanju svijest o važnosti rekreacije ali i zabavi kojoj, na koncu svi težimo.“ kazao je za Vitez.info, Bojan Rajković, vlasnik SRC „Romari“