Rekordna navala na novi iPhone

Već je sada jasno da će Apple s novim modelom njihovog pametnog telefona oboriti sve rekorde te da će ga prodati u puno većim količinama u odnosu na i iPhone 4. Naime, prednarudžbe iPhonea 4S u prva su 24 sata dosegle jedan milijun, čime su nadmašena i najoptimističnija predviđanja ekipe iz Applea.

Prvog dana prednarudžbi iPhonea 4, prodano je 600 tisuća telefona tako da je jasno koliko je povećana potražnja za novim modelom – pogotovo što je riječ o modelu koji je mnoge razočarao jer su očekivali potpuno novi telefon, a ne samo nadogradnju postojećeg modela.

 

Prednarudžbe za novi iPhone počele su prošli petak – 7. srpnja te su ga mogli naručiti korisnici u SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji i Kanadi, a u prodaji će se pojaviti ovog petka, 14. listopada. Iako je broj prednarudžbi puno veći u odnosu na prethodni model, treba napomenuti da je ove godine Appleov telefon u prednarudžbi dostupan većem broju ljudi.

Naime, prošle godine iPhone 4 nije odmah bio dostupan na kanadskom i australskom tržištu, a u SAD-u se mogao kupiti samo putem jednog mobilnog operatera – AT&T-ja, dok je sada dostupan i korisnicima Sprinta i Verizona. Također, neki analitičari vjeruju da je i smrt Stevea Jobsa razlog povećane potražnje za novim iPhoneom, jer je ipak riječ o zadnjem uređaju koji je predstavljen za vrijeme njegova života.

pcchip.hr