Regionalna Balkan super liga: Ragbi liga klub Vitez ugostio ekipu Novog Beograda

Ragbi liga klub Vitez proteklog je vikenda, preciznije u nedjelju, bio domaćin Ragbi liga klubu Novi Beograd u okviru 3, kola skupine Zapad, Regionalne Balkan super lige. Susret je odigran na stadionu NK “Šantići” kod Viteza, a pobjedu je slavila ekipa Novog Beograda rezultatom 30:10.

Ekipa Viteza je dobro ušla u utakmicu, imala dva vodstva te uspješno parirala iskusnoj ekipi Novog Beograda, da bi gosti do konca prvoga poluvremena poravnali rezultat. Na odmor se otišlo rezultatom 10:10.
Do polovine drugoga poluvremena igralo se kvalitetno i dinamično, izmjenjivali su se napadi sa obje strane, vodila se prava “rovovska borba”. Polovinom drugoga poluvremena prevladalo je iskustvo gostiju koji su uspjeli doći u vodstvo, koje su održali do konca utakmice.

Utakmicu su sudili Vladan Kikanović iz Beograda i Albin Isaković iz Zenice, a sve je proteklo u fer i korektnom ozračju. Na današnjoj utakmici od dresa Viteza se oprostio dugogodišnji igrač i danas kapetan Mateo Šola koji odlazi u Irsku i vjerojatno će karijeru nastaviti u nekoj od tamošnjih momčadi.

Ekipi Viteza sada slijede dva gostovanja, a trener Dado Vrebac današnjom igrom i angažmanom svojih igrača može biti zadovoljan. Na raspolaganju ima 25 igrača koji mogu odgovoriti zadaći kako na klupskom, tako i reprezentativnom planu.
Nakon utakmice Ragbi liga klub Vitez je izrazio zahvalnost Ragbi liga savezu Srbije i Europskom ragbi liga savezu na potpori koju daju klubu iz Viteza.
“Ove godine u prvoj sezoni Regionalne lige prioritetni cilj nam je igranje što više utakmica i stjecanje iskustva, kako bi u narednu sezonu ušli što spremniji i s ambicijama za dobar plasman. Hvala svim koji nam pomažu da igramo ovaj plemeniti sport, a posebno poduzeću FIS iz Viteza”, kazao je za portal Vitez.info Danijel Vrebac trener Ragbi liga klub Vitez.
Prethodni članakVitežanin Mario Jukić najbolji senior i prvak u kickboxingu na turniru “Balkan Open 2017”
Sljedeći članakAna Gabrić i Bruno Grebenar osvojili prvu nagradu na Primatijadi u Crnoj Gori