Reakcija Željka Topalovića na zahtjev za njegovom smjenom

Nakon što je u medijima objavljena informacija kako dio članova OO HDZ 1990 Vitez i predsjednika temeljnih ogranaka ove stranke traže smjenu predsjednika općinske organizacije, danas se priopćenjem za javnost obratio Željko Topalović, predsjednik HDZ 1990 Vitez.

„Nakon jučerašnje objave u medijima kako tobože značajan broj članova Općinskog odbora HDZ 1990 Vitez traži moju smjenu, čiji zahtjev nije službeno stigao, niti je zaprimljen u općinskom odboru, zbog objektivnog i istinitog informiranja javnosti, a posebice birača općine Vitez, koji su mi po treći put povjerili mandat vijećnika u Općinskom vijeću kako bi prvenstveno zastupao njihove interese, ne mogu, a da barem iz moralnih razloga, ne iznesem svoj stav po podnesenoj inicijativi za mojom smjenom. U tom smislu želim reći pravu istinu i pozadinu cijelog slučaja bez obzira koliko to i kako na nekoga utjecalo”, stoji na početku priopćenja.

„Većina toga, kako oni navode, značajnog broja članova općinskog odbora uopće nisu neposredno izabrani članovi općinskog odbora i kao takvi nemaju legitimitet da nekoga smjenjuju, jer ga nisu niti birali što bi i sami trebali znati ukoliko poznaju normativna akta stranke i u prvom redu Poslovnik o izboru predsjednika općinskog odbora”, ističe Topalović te navodi kako se ne radi se o značajnom broju članova općinskog odbora već o nekoliko „poslušnika” koji su u općinski odbor ušli kao kooptirani članovi ili zamjenski članovi.

„Njih predvode Drago Mišković – Totan i Vjekoslav Čerkez i to sve po „direktivi” stranačkih dužnosnika Rude Vidovića i Slavice Josipović, kojima sam se ja suprotstavio u namjeri da po svojoj volji izaberu „poslušnog” predsjednika i „poslušne” članove općinskog odbora. To su sve htjeli kako bi pred predstojeće opće izbore ponovno sebi, po tko zna koji put, osigurali pozicije u zakonodavnoj odnosno izvršnoj vlasti, ali naravno na federalnoj i državnoj razini, jer je to puno „slađi kolač”. Ali ne u borbi za interese onih koji su im povjerili ili će povjeriti mandate, nego u borbi za osobni interes, čega su svjesni mnogi građani naše općine pa i šire”, kaže se u priopćenju za javnost Željka Topalovića.

Topalović kaže kako je zanimljivo, pa i simptomatično da se ovo događa već drugi put u zadnjih 7 mjeseci. „Ovo se sve događa nakon sjednica Središnjeg odbora stranke na kojima uopće nisam u svom nastupu ništa rekao što je protivno Statutu stranke i sve što sam govorio bio je moj osobni stav i moje osobno mišljenje, a ne stav općinskog odbora. Što to nekome ne paše i što nekoga boli istina stvar je onoga na koga se moj jasno izneseni stav odnosi. Ako je iznošenje svog osobnog stava i svog osobnog mišljenja na bilo kojem središnjem stranačkom tijelu „protuustavno djelovanje” onda se ja pitam u kojem to sustavu živim i djelujem, a tobože se pozivamo na demokraciju i temeljna demokratska načela među koje spada i ovo gore spomenuto”, zaključuje u priopćenju predsjednik OO HDZ 1990 Vitez, Željko Topalović.