Reakcija iz HKK ‘Brotnjo’ Čitluk na tekst ‘Kuda ide A1 liga Herceg-Bosne?!’

Nakon što smo objavili tekst pod nazivom “Kuda ide A1 liga Herceg-Bosne?!” na naš mail je stigla reakcija iz HKK “Brotnjo” Čitluk.

Ovu reakciju prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

obraćam Vam se povodom članka “Kuda ide A1 liga Herceg-Bosne” u kojem jedan gledatelj opisuje završnicu utakmice Student – Brotnjo igranu u ponedjeljak u Mostaru. U tom opisu je napravio nekoliko naizgled sitnih pogrešaka što daje sasvim drugu sliku. Naime, on posljednjih 17 sekundi utakmice opisuje kao 8. Osim toga Marković je šutirao za tri poena iz kontre, nisu ga igrači Studenta ostavili samog na šutu. Zatim Opančar nije ostavljen sam, šutirao je preko ruke i promašio, a Zovko je napravio prekršaj na Planiniću u borbi za loptu nakon što je Brekalo promašio slobodna bacanja (što jest dvadeset i nešto metara od koša Studenta ali nije grubi prekršaj na igraču koji je već imao loptu u rukama kako ga opisuje gledatelj).

Svi koji prate košarku znaju da se ovakve stvari (ne baš često) događaja i upravo to daje posebnu draž ovom sportu.

Ne znam koji su motivi autora, pa umjesto da piše u jednoj dobroj i uzbudljivoj utakmici u kojoj se do posljednje sekunde borilo za svaku loptu, o korektnom navijanju i bučnoj podršci oko 200 navijača domaće ekipe i 20-30 navijača Brotnja, o mladim igračima iz obje ekipe koji su dosta dobro odigrali, a uopće nisu spomenuti, da usput spomene da su utakmici sudili suci sa FIBA licencom i još mnogo pozitivnih detalja, on traži neku “teoriju zavjere” tamo gdje je nema.

Kada se uzme u obzir sve ovo što sam naveo, dolazi se do odgovora na pitanje iz naslova, Kuda ide A1 liga Herceg-Bosne? Na sreću, u pravom smjeru.

U nadi da ćete objaviti ovo moje reagiranje i da će na Vašem portalu biti više afirmativnih članaka o košarci, srdačno Vas pozdravljam!”, stoji u reakciji koju u ime HKK “Brotnjo” iz Čitluka potpisuje Zdravko Kordić.